HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Çelik Ev Kaç Yıl Dayanır?
Çelik Ev Kaç Yıl Dayanır?

Çelik Ev Kaç Yıl Dayanır?

Çelik evler her geçen yıl hayatımıza daha hızlı bir şekilde adapte olmaktadır. Çelik yapılar önceden büfe, seyyar tuvalet, konaklama gibi geçici hizmetler için kullanılmaktaydı fakat günümüzde bu durum tamamıyla değişmiştir. Özellikle yazlık bölgeleri ziyaret ederseniz çelik evlerin ne kadar popüler olduğuna şahit olabilirsiniz. Çelik evlerin bu kadar çok tercih edilmesine şaşırılmamalı. Hem çok daha ucuz, hem çok daha güvenli yapılar olan çelik evler günümüzde en çok tercih edilen yapı tiplerinden olmayı başarmıştır. Birçok insanın özelikle çelik ev sahibi olmayı düşünen birçok insanın aklını kurcalayan bir soru var. “Çelik Ev Kaç Yıl Dayanır?” sorusu çelik ev almadan önce firmalara en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Merlin Yapı olarak bu sorunun internette net bir cevabının olmadığını gördük ve bu açığı kapatma gereksinimi duyduk. Siz değerli okurlarımız için çelik evlerin ortalama kaç yıl dayandıklarını detaylı bir biçimde açıklayacağız. Dilerseniz sizleri de daha fazla sabırsızlandırmadan hadi gelin içeriğimize başlayalım!

Çelik Ev Nedir?

Çelik ev, konstrüksiyon tekniği kullanılarak üretilen evlere verilen bir isimdir. Çelik evlerde ana bileşen adından da anlaşılacağı üzere tamamıyla çelik maddesidir. Bu evlerde temel, çatı, duvarlar ve zemin dahil bütün altyapı tamamıyla çelik kullanılarak üretilmektedir. Bütün parçalar fabrika ortamında profesyonel iş makineleri tarafından üretilir ve inşaat alanında işinde uzman ustalar tarafından monte edilir. Bu sayede birkaç ay içinde bir çelik eve sahip olmanız mümkün kılınmaktadır.

Çelik Evler Kaç Yıl Dayanır?

Çelik evler betonarme bir yapıya kıyasla çok daha uyguna mal edilir. Fiyat uygun olabilir fakat hiçbir insan birkaç yıllık yapıya binlerce lira para ödemez. Özellikle çelik evlerin bu kadar uyguna mal edilebiliyor olması insanlarda soru işareti uyandırıyor. Birçok insan bu sebepten ötürü çelik evlerin kalitesiz malzemelerden imal edilip kısa ömürlü olduğunu düşünmektedir. Şiddetle belirtmek isteriz, bu kesinlikle çok ama çok yanlış bir düşüncedir. Çelik günümüzde ki en dayanıklı maddelerden bir tanesidir. Çelik ek olarak esnek bir yapıda olduğu için deprem tarzı doğal afetlerde üstün bir koruma sağlar. Bunun yanı sıra çelik sünek yapıda olduğu için anında bir tepki vermez, ileride oluşabilecek problemleri çok önceden kırmızı ışık yakarak kullanıcısına sinyal verir. Oluşabilecek bir çökme veya kırılma durumunda içindeki insanların yaralanma veya ölme riski sıfıra yakındır. Uzun lafın kısası çelik evler günümüzde milyonlarca insanın yaşadığı ve en sık tercih edilen betonarme yapılara kıyasla çok daha güvenli ve ucuz yapılardır. Peki bu yapılar ortalama kaç yıl dayanıyor?
Çelik evler ortalama 40 ile 60 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu kullanım süresi aslına bakarsanız tamamıyla sizin elinizdedir. Çelik evinizin bakımlarını aksatmaz ve iyi bir şekilde evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar bile uzayabilir.
Görmüş olduğunuz üzere çelik evler ile diğer yapı tipleri arasında ciddi bir kullanım süresi farkı yok. Hatta çelik evler günümüzde ki yapılara kıyasla çok daha fazla bile dayanıyor diyebiliriz. Betonarme yapıların ortalama ömürlerinin 50 yıl olduğunu belirtmek isteriz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Çelik Ev Kaç Yıl Dayanır?” konusuna detaylı bir şekilde değindik. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir çelik ev sahibi olmak istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve Merlin Yapı’yı arayın. Yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde şu an Türkiye’nin en kaliteli ve dayanıklı çelik evlerini üretmekteyiz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!