HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Çelik Ev Nedir?
Çelik Ev Nedir?

Çelik Ev Nedir?

Maliyet bakımından diğer madenlere nazaran uygun fiyatlı olmasından dolayı birçok sektörde kullanılan çelik, bilişim sektöründen tutun sanayi sektöründe bile kullanılmaktadır. Çelik madeni günümüzde ev yapımında aktif bir şekilde kullanılmaktadır, öyle ki sadece çelik alt yapı kullanılarak bile evler üretilmektedir. Çelik evler buna en iyi örnek olacaktır. Deprem gibi doğal afetlerde betona göre çok daha dayanıklı ve sağlam olması, istenilen ölçüde ve formatta imal edilebilmesi, yüksek taşınabilirliği sayesinde de inşaat sektöründe aşırı aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Çelik Ev Avantajları Nelerdir?

Ana madde olarak çelik kullanılarak inşa edilen çelik evler, kullanıcıya birçok alanda ve konuda avantaj sağlar. Aşağıda ki listeyi okuyarak bu avantajları detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Dünya’nın en güçlü maddelerinden biri olan çelik, ev üretiminde kullanıldığı takdirde üst düzey güvenlik ve emniyet sağlamaktadır.
  • Beton malzeme kullanılan evlere nazaran çelik evler deprem tarzı doğal afetlerde ortaya çıkan enerjiyi içinde hapseder ve şekil bozuklukları olsa bile yıkılmaz. Bu sayede doğal afetlerden etkilenme şansınız büyük bir ölçüde düşecektir.
  • Çelik evler uluslar arası standartlar baz alınarak üretilir.
  • Çelik evler, taşınma ve kurulum esnasında mukavemet kaybına uğramaz. Dökümü sırasında yanma ya da donma gibi problemlerle karşılaşılamaz.
  • Bakımı ve kontrolü kolay olmakla beraber yangın gibi sorunlarda bakımı ve kontrolü kolaylıkla yapılabilir.
  • Deprem tarzı doğal afetlerden sonra çelik evlerin maruz kaldığı hasar onarılabilir veya güçlendirilebilir.
  • Çelik evler doğa dostudur, çevreye hiçbir zarar veya rahatsızlık vermez. Yeniden dönüşüme girebilir ve farklı alanlarda tekrar tekrar kullanılabilir.
  • Beton gibi diğer materyallere nazaran maliyeti çok daha düşük ve bütçe dostudur.
  • Milyonlarca defa sökülüp yeniden takılabilir. En önemli özelliği ise ne kadar sökülüp takılırsa takılsın hiçbir özelliğini kaybetmez.
  • Yılın her mevsimi çelik ev inşa edilebilir ve üretilebilir. Çelik evlerin üretimi ve inşasını hava şartları hiçbir şekilde etkilemez.
  • Çelik evler birçok farklı zemine inşa edilebilir. Gerekli analizler ve zemin etüdü yapıldıktan sonra çelik ev inşası tamamlanır.
  • Beton yapılara göre çelik evler 5 kat daha hafiftir.
  • Ortalama bir çelik evin ömrü 100-150 yıl civarındadır. Kısacası bir çelik ev sahibi olarak ömrünüzün sonuna kadar o evde oturabilirsiniz.
  • Çelik maddesi paslanma gibi sorunlara karşı dirençlidir. Çelik kullanılarak yapılan yapılarda eskime sorunu oluşmaz, çelik yapılar ilk günkü gibi yeni kalır.
  • Çelik çatlamaz, bozulmaz ve böceklenme tarzı sorunlar görülmez.
  • Çelik evlerde yalıtım kusursuz yapıldığından dolayı ısı kaybı yaşanmaz ve tasarruf yapmanıza olanak sağlar.
  • Çeliğin yapısı dilediğiniz gibi bir ev oluşturmanız için oldukça müsaittir. Tasarım konusunda herhangi bir sınır olmadan dilediğiniz bir eve sahip olabilirsiniz.

Çelik Evler Kaç Katlı Olabilir?

Çelik evler genellikle 2 katlı dubleks yapılardan oluşmaktadır fakat 3 katlı çelik evlerde görülebilmektedir. 2 katlı dubleks çelik evler çok daha aktif kullanılmaktadır ve çeşitlilik olarak çok daha fazladır.
Tekirdağ Çelik Ev kataloğumuzu incelemek isterseniz altta bulunan bağlantıya tıklayabilirsiniz.
https://www.merlinyapi.com/kategori/dubleks-celik-ev/110
 

Çelik Evler Kaç Günde Yapılır?

Çelik kullanılarak üretilen evler, beton gibi maddeler kullanılarak üretilen evlere nazaran çok daha hızlı bir şekilde yapılır. Bir çelik evin üretimi ve kurulumu ortalama 45 gün kadar sürmektedir. Bu kadar kısa bir sürede binlerce avantajı ve özelliği olan bir çelik eve sahip olabilirsiniz. Çelik evler bu kadar kısa sürede teslim edilebilmekte olup diğer yapı türlerine göre çok daha ucuzdur.

Çelik Evler Kaç Yıl Dayanır?

Çelik maddesi Dünya’da bulunan en güçlü ve sağlam maddelerden bir tanesidir. Bu sebepten ötürü çelik kullanılarak üretilen evlerde uzun ömürlü olmaktadır. Ortalama bir çelik ev 100-150 yıl dayanmaktadır. Çelik evler sonradan onarılabilir ve güçlendirilebilir olmasından dolayı bu süre 200 yılı bile bulabilir.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız ve müşterilerimiz için “Çelik Ev Nedir?” konusunu detaylı bir şekilde anlattık. Tekirdağ Çelik Ev fiyatları ve diğer her türlü konu hakkında bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Merlin Yapı olarak sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz!