HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Çelik Ev Yapım Aşamaları
Çelik Ev Yapım Aşamaları

Çelik Ev Yapım Aşamaları

Tüm Dünya’da aktif bir şekilde yaşanan Covid-19 kaynaklı pandemiden dolayı birçok ülke sokağa çıkma yasakları getirmek zorunda kaldı. Sokağa çıkma yasağı getiren ülkeler arasında bizim kendi ülkemiz olan Türkiye’de mevcut. Sokağa çıkma kısıtlamasını bazı insanlar havuzlu ve bahçeli villalarda geçirirken bazı insanlar ise dört duvar arasında geçirmek zorunda kaldı. Uzun günler süren tam kapanma döneminden sonra ise insanlar evde zaman geçirmekten haklı olarak sıkıldılar. Pandeminin devam ettiği ve her an tekrardan tam kapanmaya geçilebilme olasılığının çok yüksek olduğu ülkemizde dört duvar arasında uzun süreler geçirmek insanların çoğu için bir daha yaşanılamayacak kadar kötü bir deneyim olmuştur. Hal böyle olunca tam kapanma döneminden sonra birçok insan bu süreçte dersini çok iyi aldı ve bahçeli, ferah, doğayla iç içe evlere taşınma kararı aldılar. Ne yazık ki herkesin havuzlu ve bahçeli bir villa alabilecek bütçesi yok, bütçeniz yok diye hayallerinizi gerçekleştiremez misiniz? Tabii ki de gerçekleştirebilirsiniz. Bir arsa satın alıp üstüne de bir çelik ev yaptığınız takdirde hayallerinizi çok daha uygun maliyetler eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz. Merlin Yapı olarak bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için çelik ev nedir ve çelik ev yapım aşamaları nelerdir bu konulara değineceğiz. Siz okurlarımızı daha fazla sabırsızlandırmadan hadi gelin içeriğimize başlayalım!

Çelik Ev Nedir?

Çelik evler, çelik konstrüksiyon tekniği ile üretilen evlerdir. Çelik evlerde adından da anlaşılacağı üzere bolca çelik malzeme kullanılır. Bildiğiniz üzere çelik günümüzde ki en dayanıklı maddelerden biridir ve inşaat sektöründe sık bir şekilde tercih edilir. Çelik evlerin çerçevesi, temeli, zemini, çatısı ve duvarları tamamıyla çelik altyapı kullanılarak inşa edilmektedir. Bunların yanı sıra çelik evler ortalama bir ile üç ay içerisinde tamamıyla hazır hale getirilebilir yani inşaat süresi çok kısadır. Ek olarak çelik altyapı hem esnek hem de çok dayanıklı olduğu için deprem tarzı doğal afetlere karşı çok iyi performans gösterirler.

Çelik Ev Yapımı

Bir adet arsa satın aldınız ve hayalinizde ki ortamı oluşturmak için çelik ev tercihinde bulunduğunuzu varsayalım. Peki bundan sonra sizi hangi aşamalar bekliyor? Çelik ev satın almayı düşünüyorsanız içeriğimizi aynı tempoda okumaya devam edin, ileride yaşayacağınız her türlü prosedürü ve aşamayı önceden öğreneceksiniz!

1. Aşama | Görüşme

Seçmiş olduğunuz veya aklınızda kurguladığınız bir çelik evi satın almadan önce Merlin Yapı yani bizimle görüşmeniz gerekmektedir. Bu görüşmede tüm detayları, bütçeyi ve aşamaları daha detaylı bir şekilde konuşabilir ve kararlaştırabiliriz. Yapılacak olan bu görüşme sayesinde sürecin çok daha verimli geçmesi hedeflenmektedir.

2. Aşama | Projelendirme

İnternet sitemizden seçmiş olduğunuz hazır çelik ev projeleri üzerinden istediğiniz kişiselleştirmeleri mümkün kılmaktayız. Bu aşamada hayatınızın büyük bir bölümünü geçireceğiniz çelik evinizi size özel kılmayı hedeflemekteyiz. Satın almış olduğunuz arsaya özel bir projelendirme yaptığımız için kusursuz bir işçilik söz konusu olacaktır.

3. Aşama | Üretim

Projelendirme aşaması bittikten sonra sizlerden onay alınır ve çelik evinizin üretimi başlar. Fabrika ortamında üst düzey teknolojiler kullanılarak olabilecek en hassas şekilde çelik altyapı, duvar panelleri ve taşıyıcı kolonlar üretilir. Ana parçalar üretildikten sonra çelik evin kapı ve yalıtım malzemesi gibi diğer malzemeleri ile birlikte inşaat alanına lojistiği sağlanır.

4. Aşama | Zemin

Çelik evin sağlam ve güvenli olabilmesi için zemin en önemli konulardan bir tanesidir. Zemin aşamasında çelik evin yapılacağı konumun temel plakası hazırlanır ve ankraj cıvataları ayarlanır. Bu sayede çelik ev olabilecek en güvenli ve uygun bölgeye inşa edilebilir.

5. Aşama | Çerçeveleme

Merlin Yapı bünyesinde çalışan deneyimli mühendisler, teknikerler ve ustalar öncülüğünde ön üretimi yapılan ana parçalar hazırlanan zemin üzerinde akıllı vida, perçin ve bulon kullanılarak birleştirilir ve depreme karşı maksimum dayanıklı hale getirtilir. Bu şekilde çerçeveleme aşaması da başarılı bir şekilde tamamlanır.

6. Aşama | Birleştirme

Son aşamamız olan birleştirme aşamasında çerçevenin montajı yapıldıktan sonra duvar panelleri monte edilir ve bu paneller ikincil bir çerçeve sayesinde sabitlenir. Yalıtım işlemi bu aşamada yapılır. Duvar panelleri sabitlendikten sonra çatı panellerinin de montajı yapılır ve çelik ev yaşanılabilir bir konuma getirilmiş olur.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Çelik Ev Yapım Aşamaları” konusuna detaylı bir şekilde değindik. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir çelik ev sahibi olmak istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve Merlin Yapı’yı arayın. Yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde şu an Türkiye’nin en kaliteli ve dayanıklı çelik evlerini üretmekteyiz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!