HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Çelik Ev Yaptırmak İçin 5 Sebep
Çelik Ev Yaptırmak İçin 5 Sebep
Hızlı Kurulum Avantajı

Çelik evler
de üretim önceden fabrikasyon olarak üretilip ardından çelik evler panel haline getirilip şantiye alanına taşınırlar ve çelik evlerin kurulumuna başlanır çelik evlerin kurulumu büyüklüklerine göre değişmekle birlikte çelik evde yaşanılabilir hale gelmesi için gereken süre 30 gün ila 50 gün arasında değişmektedir. Betonarme yapılarda bu süreç betonun bekleme sürelerinden ve işçilik sürelerinden doğan sebeplerden çok uzun süreleri bulmaktadır. Çelik evi tercih etmek zamanınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.

Aynı zamanda çelik evler modüler yapısıyla bizlere demonte edilerek tekrar kullanılma imkanı sağlar.

Tasarımda Özgürlük

Çelik evler taşıyıcı sistemini iskeleti ile oluşturduğundan çelik ev tasarımlarımızda daha özgür çalışma imkanımız oluyor betonarme yapılarda olduğu gibi kolon ve kirişlere göre tasarımımızda değişikliğe gidilmesi gerekmiyor ve daha estetik çelik evler ortaya çıkartabiliyoruz. Çelik evler modüler yapısıyla ilerleyen zamanlarda evimizde değişiklik yapmak betonarme yapılara göre çok daha kolaydır.

Sağlamlık ve Yıllara Meydan Okuması

Beton yıllar içinde özelliğini yitirdiğinden bize kısıtlı kullanım ömrü sunmaktadır ancak çelik evlerde kullanılan galvaniz çelik kullanıldığından dolayı bize 150 yıla kadar kullanım ömrü verir.
Çelik evlerin tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri deprem ve doğal afetlerde gösterdiği performanstır. Depremin yapıya uyguladığı kuvvet kendi ağırlığı ile orantılı olduğundan ve çelik evler betonarme yapılara kıyasla 4-5 kata kadar daha hafif ve esnek olduğundan deprem esnasında çok daha az kuvvete maruz kalır ve daha güvende hissetmenizi sağlar.
Çelik evde kullanılan taş yünü , fibercement malzemeler çelik evlerin yangına olan direncini arttırır.
Çelik evler böceklere karşı dayanıklıdırlar ve hiçbir kimyasal kullanmadan yapımızın uzun ömürlü olmasını sağlar

4 Mevsim Kullanılabilir Doğa Dostu Yapılar

Çelik evler bizlere yılın her zamanında kaliteli ve konforlu yaşam tarzı sunar. Çelik evlerde kullanılan malzemeler ısı ve ses yalıtımında avantaj sağlar.
Çelik evlerde kullanılan malzemeler büyük ölçüde geri dönüştürülebilir ve tekrar kullanılabilir olduğundan çelik evlerin doğaya verdiği zarar en aza seviyededir.

Maliyet

İlk aşamada betonarme yapılar çelik evlerden maliyet açısından avantajlı gibi görünsede aslında kullanılan malzemelerin kalitesi ve ömürlerinden dolayı çelik evinizde uzun vadede paranızın karşılığınızı fazlasıyla almış olacaksınız.