HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Müstakil Evlerde Çelik Ev ve Modern Mimari
Müstakil Evlerde Çelik Ev ve Modern Mimari
Günümüzde insanlar satın aldıkları ürünlerde kullanılabilirlik kadar estetiğe de önem vermektedir ve bu yapı sektörüne de yansımıştır günümüzde insanlar müstakil evlerinin güzel ve estetik olmasından kullanılan malzemelerin kalitesine kadar önem vermektedir bu isteklerin oluşması insanların tercihinde modern villaların yapımında çelik evlere önemli ölçüde kayma olmuştur çelik evlerin depreme karşı dayanıklılığı , yıllara meydan okuması ve estetik sorunlara ürettiği çözümler çelik evlerin sektördeki yerini önemli ölçüde arttırdı.

Betonarme yapılarda en çok yaşanan sorunlardan birisi statik sorunların çözülebilmesi için geniş açıklıklarda kolon ve kirişlerin yarattığı görüntü kirliliğidir çelik evlerde statik sistem kolon kiriş sistemi ile değil iskelet sistemi ile sağlandığından bizlere hem daha güvenilir bir yaşam alanı sağlarken aynı zamanda geniş açıklıklarda ferah bir görüntü elde etmemize olanak verir.

Modern mimarlık kavramı 19. Yüzyılda ortaya çıkmıştır modern mimari tasarım anlayışlarımızı değiştirir ve daha özgün çalışmalar ortaya koyar ve buda bizi yeni statik çözümler aramaya iter bu akım müstakil ev sektörüne de yansımış ve modern villalar ortaya çıkarmıştır. Ortaya çıkan bu sorunlara en iyi çözümü çelik evler sundu.
Ancak unutmamamız gereken estetik kaygılar sebebiyle güvenliğimizden asla taviz vermemeliyiz. Bu yüzden estetik kaygılar yüzünden yanlış uygulamalar yapmamalıyız ülkemizde depremlerde yıkılan betonarme binaların en büyük ortak özelliği estetik kaygılar için yapılan hatalar olmuştur. Bu sebeple yanlış uygulama yerine yapmamız gereken şey bize çözüm üretecek doğru malzemelerin seçimidir.  çelik evlerde de hesaplar yapılıp, açıklıklar için doğru malzemeleri ve standartları önceden hesaplamamız ve belirlememiz ve buna uygun tasarlayıp , uygulamalıyız.
Ülkemizde çelik evler 1999 depremiyle birlikte önem kazanmaya başlamıştır ve çelik evler deprem yönetmeliğine uygun yapılmak zorundadır. Modern villalarda geniş açıklıkları geçmek veya galeri boşluğu gibi estetik unsurları yapabilmek için doğru malzeme seçimi , kalınlığı , standartları önceden belirlenmiş ve hesabı yapılmış olmalı. Çelik malzemesinin doğası bize bu sorunlar için çözüm sunuyor. Doğru tasarımların yapılabilmesi için doğru ekiple çalışılması gerekir Merlin yapı firmamız 1992 yılında Tekirdağ’da kurulmuştur ve Trakya bölgesinde yaptığı doğru uygulamalarla tanınmıştır. Sektörde prefabrik ev ve çelik evlerin uygulanmasında öncü firmalardan olmuştur.
Her zaman müşterilerimizin istek ve sorunları dinleyip onlara özel çözümler üretiyoruz. Modern villaların popüleritesinin artışında da aynı şekilde firmamız çelik ev ve prefabrik ev tasarımlarında öncü olmayı kendine hedef edinmiştir.