HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Ev Hangi Malzemeden Yapılır?
Prefabrik Ev Hangi Malzemeden Yapılır?

Prefabrik Ev Hangi Malzemeden Yapılır?

Prefabrik ev hangi malzemeden yapılır sorusu, her prefabrik ev satın almayı düşünen insanın aklından mutlaka bir kerede olsa geçmiş bir sorudur. Prefabrik evlerin günümüzde gitgide popülerleşmesiyle beraber insanların bu evlere olan ilgisi de aynı oranda arttı. Prefabrik evlerin bu kadar popülerleşmesinde ki nedenler ise gayet açık. Kolay kurulabilir, uygun maliyetli, sağlam olması gibi nedenler prefabrik evlerin popülerleşmesinde ki en bilinen nedenlerden sadece bir kaçıdır. Basit minimal evlerden tutun lüks villalara kadar uzanan tasarım yelpazesi ile prefabrik evler hayatımızın her bölümünde karşımıza çıkabilmektedir. Spor yapmak için gidilen herhangi bir spor tesisi bile tamamıyla prefabrik yapı olabilir. Prefabrik yapılar geleceğin konutları olarak da adlandırılmaktadır.  Türkiye’nin en güvenilir ve başarılı yapı firması olan Merlin Yapı olarak bugün siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerin yapımında kullanılan malzemeleri detaylarıyla beraber sizlere ileteceğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi konumuza başlayalım!

Prefabrik Ev Teknolojisi ve Üretim Kurulum Aşamaları

Gelişen teknoloji aracılığıyla prefabrik evlerde kullanılan teknoloji de aynı orantıda gelişmiş oldu. Prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin çoğu günümüzde fabrikalarda üretilmektedir. Prefabrik ev için gerekli olan zeminler ve paneller fabrikada üretildikten sonra kurulum yapılmak üzere gerekli alana lojistiği sağlanır.
Fabrikadan çıkan prefabrik ev malzemeleri kurulumun yapılacağı alana ulaştıktan sonra profesyonel montajcılar tarafından evin montajı sağlanır. Bu kadar basit bir şekilde bir ev sahibi olunabilir, böylelikle uzun inşaat sürelerine maruz kalınmaz.
Üretim aşamasında ki teras bloklar, çelik çerçeveler, panel duvarlar ve alçı levhalar gibi prefabrik ev malzemeleri gelişmiş teknolojik ürünler ile fabrikada üretilir. Tüm parçalar son teknoloji mimari yazılımlar aracılığı ile üretilir. Bu sayede bütün parçalar müşterinin isteğine göre dizayn edilebilir.
Prefabrik yapıların ortalama ömürleri 50-60 yıl arasındadır. Geleneksel yöntemler ile inşa edilen yapılar ile ömürleri aynıdır.

Çevre Dostu Prefabrik Ev Malzemeleri

İnsanlar olarak her yıl hızlı bir şekilde artan tüketimimiz ve nüfusumuz yüzünden doğayı kirletme oranımızda aynı hızda artmaktadır. Gelecek nesillerimize karşı olan sorumluluklarımızdan dolayı çevreye karşı tutarlı olmamız ve geri dönüştürülebilir maddeler kullanmamız son derece önem arz etmektedir.
Milyarlarca insanın yaşadığı betonarme yapılar geri dönüştürülebilir olmamakla beraber inşaat aşamasındayken çevrede ki canlılara ve doğaya çok büyük ölçüde zarar vermektedir.
Prefabrik evler betonarme evlerin tam aksine tamamıyla geri dönüştürülebilir maddeler ile üretilmektedir. Diğer birçok yapıya nazaran prefabrik evler kurulumda çevrede ki canlılara ve doğaya hiçbir zarar vermez. Tüm bunlara rağmen diğer yapılara kıyasla hiçbir yönden eksikliği olmayan prefabrik yapılar gelecekte en çok kullanılan yapı modellerinden biri olacaktır. Prefabrik evler tercih ederek çevre dostu olabilirsiniz.

Prefabrik Ev Malzemeleri

Prefabrik ev yapımında kullanılan malzemeler, müşteriler tarafından oldukça merak edilmektedir. İçeriğimizi okumaya devam ederek prefabrik ev yapımında kullanılan malzemelerin ne olduğunu ve hangi amaçla kullanıldığını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Çelik

Prefabrik evin temelini oluşturan çelik altyapı fabrikada üretilebiliyor. Bu sayede kurulum sahasında montaj dışında hiçbir insan gücüne gerek kalmıyor. Çelik altyapı fabrikada üstün teknolojiler ile üretildiğinden ötürü hata ve kusur oranı önemli ölçüde düşürülmektedir.
Çelik altyapı kullanılarak oluşturulmuş bir prefabrik ev geleneksel yapılara nazaran beş kat daha iyi bir şekilde ısı ve ses yalıtımı sağlar.

Beton

En sağlam yapı malzemesi olarak kabul edilen beton kullanılarak yapılan prefabrik evler zemine daha sağlam oturur. Beton prefabrik yapılar içinde oturan insanları doğal afetlerde zarar alması olasılık dışıdır.
Beton prefabrik evler diğer malzemelerden yapılan evlere nazaran hava şartlarına göre daha dayanıklı olur. Bundan dolayı 100 yıl gibi bir ömüre sahip olurlar.

Ahşap

Ahşap prefabrik yapılar tamamıyla yani %100 bir şekilde geri dönüştürülebilir. Bu sayede en çevre dostu prefabrik yapı olarak kabul edilmektedir.
Ahşap prefabrik evler maliyet bakımından en yüksek prefabrik evler olsada ısıtma ve elektrik gibi altyapı kaynaklarının minimum kullanılmasını sağlamakta ve malzeme israfının önüne geçmektedir.
Ahşap evler diğer prefabrik evlere nazaran çok daha hızlı bir şekilde kurulur ve kullanıma hazır hale getirilir. Bundan dolayı özellikle yurtdışında aşırı derecede aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Lamine Kereste (CLT)

Bu prefabrik ev malzemesi çoğunlukla devasa duvarlar ve yapılar içeren prefabrik evlerde kullanılmaktadır. Maliyeti diğer malzemelere kıyasla daha pahalı olduğundan dolayı sık tercih edilmez.
Lamine kereste ile prefabrik ev yapmak aynı yapıyı ahşap kullanarak yapmaktan daha hızlı ve daha ucuzdur. Tasarımdaki tasarruf genellikle malzemelerdeki maliyet artışını ne yazık ki telafi etmez.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Prefabrik Ev Hangi Malzemeden Yapılır?” konusunu detaylı bir şekilde anlattık. Prefabrik ev satın almadan önce bu içeriğimiz umarız ki size yardımcı olabilmiştir. Aklınıza takılan herhangi bir soruyu veya sorunu bize dilediğiniz zaman danışabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizler için her zaman en iyisi için çalışmaktayız!