HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Yalıtım olarak isimlendirdiğimiz kavram, ortamlar arası enerji akışının en aza indirgenmesi amacıyla yapılan yalıtım ile ortaya çıkan bir izolasyon durumudur. En popüler yalıtım türlerinden biri olan ısı yalıtımı ise özellikle prefabrik ev sahipleri tarafından çok daha fazla merak edilen bir konudur. Merlin Yapı olarak bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için ısı yalıtımı konusunu bütün detaylarıyla anlatacağız.
Prefabrik ev sahipleri veya prefabrik ev sahibi olmayı düşünen insanların aklını tabiri caizse yiyip bitiren bir konu olan ısı yalıtımı konusunu, bu içeriğimiz sayesinde çok daha net bir şekilde öğrenebileceksiniz. İçeriğimizde ki bilgiler ışığında seçim yapacağınız yaşam alanınızda en konforlu şekilde kendiniz ve aileniz ile beraber yaşayabileceksiniz.

Isı Yalıtımı Nedir?

Isı yalıtımı yani ısı izolasyonu, bir ortamda ki ısı düzeyinin çeşitli materyaller kullanılarak diğer ortamı etkilememesi üzerine yapılan çalışmadır. Dış mekanda ki hava koşulları iyi bir ısı yalıtımına sahip bir evi hiçbir şekilde etkilemez. Bu sayede evinizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmanız olası dışıdır. Dışarıda ki soğuk hava veya sıcak hava ısı yalıtımına sahip bir eve etki edemez çünkü ısı yalıtımı sayesinde dışarıda ki hava evin içine etki edemez.
Merlin Yapı ailesi olarak her türlü prefabrik yapıda ısı yalıtımının şart olduğunu dile getirmek isteriz. Prefabrik evlerde ısı yalıtımı olmadığı takdirde sürekli değişen hava şartlarından ötürü evin içinde ki ısı da sert bir şekilde değişeceği için yaşam şartları büyük bir ölçüde olumsuz yönde etkilenecektir.
Bazı insanlar evinde ısıtma ve soğutma sistemi kullanarak bu probleme çözüm bulabileceklerini düşünmektedir. Isıtma ve soğutma sistemleri, ısı yalıtımına sahip olmayan evleri ısıtmak veya soğutmak için gerekenden çok daha fazla enerji harcayacaktır bundan dolayı fatura tutarları olması gerekenden çok daha yüksek gelecektir. Kısa vadede karlı bir iş yapıyor gibi görünsenizde uzun vadede bunun sonuçları size çok pahalıya mal olabilir.
Isı yalıtımına sahip olmayan evlerde bulunan eşyalar kullanım ömürlerinin normalden çok daha kısa bir sürede dolduracaktır. Isı yalıtımı olmamasından dolayı dışarıda ki hava koşullarından dolayı eşyalar çok daha sert bir şekilde etkilenecektir.
Uzun lafın kısası, her türlü yapıda özellikle prefabrik yapılarda ısı yalıtımı şarttır. Isı yalıtımı hem konfor hemde her türlü yaşam koşulunu en yüksek standartta tutmaya yardım edecektir.

Prefabrik Ev Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Prefabrik yapılar önceden yalnızca şantiye sahalarında ve büfe tarzı işletmelerde kullanılırken günümüzde yaşam alanlarında, okullarda ve hatta sağlık merkezlerinde bile kullanılmaktadır. Gelişen teknoloji ve prefabrik yapı üretiminde kullanılan malzemelerin kalite artışından ötürü günümüzde prefabrik yapıların kullanım oranları ve alanları büyük bir ölçüde artmıştır.
Buna rağmen prefabrik yapılarda hala ısı yalıtımı tarzı problem olabileceğine inanan insanlar mevcut. Prefabrik evlerde doğru ve kaliteli ısı yalıtım malzemeleri seçildiği takdirde 4 mevsim yaşamaya uygun bir prefabrik ev inşa edilebilir. Dilerseniz hadi gelin prefabrik evlerde ısı yalıtımı nasıl yapılır hep beraber öğrenelim!

İklim Koşulları

Prefabrik evlerde ısı yalıtımı işlemine başlanmadan önce ilk adım olarak iklim koşulları incelenir. Bunun nedeni ise çok basittir, soğuk iklim ile sıcak iklime sahip bölgeler arasında ki yalıtım ihtiyacı aynı değildir. Bu sebepten ötürü iklim koşullarına göre kullanılacak yalıtım malzemeleri değişiklik gösterecektir.
Soğuk iklime sahip bölgelerde ısı yalıtımı çok daha kalın olur, soğuk bölgelerde ki ısı yalıtımı sıcak bölgelerde ki evlere birebir olarak uygulanırsa yazın o evde yaşamak pek mümkün olmayacaktır. İklim koşulları değerlendirilmeden yapılan ısı yalıtımı çok büyük bir oranda başarısız olacaktır.

Malzeme Kalitesi

Prefabrik evlerde kullanılan ısı yalıtım malzemeleri kesinlikle kaliteli malzemeler olmalıdır. Özellikle insanların hayatlarının beklide 40-50 yılını geçirecekleri bu yapılarda kalitesiz malzemeler kullanılırsa ciddi problemler doğabilir. Merlin Yapı olarak kullandığımız ısı yalıtım malzemeleri hakkında bilgi almak için bizi +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile yedi gün yirmi dört saat arayabilirsiniz.

Isı Yalıtım Yönetmeliği

Prefabrik evlerde yapılan ısı yalıtımı Resmi Gazete’de yayınlanan “Isı Yalıtım Yönetmeliği ve Mantolama Kanunu” yönetmeliğine uygun malzemeler ile yapılmalıdır.
Aksi halde yaşam alanınızda istediğiniz sonucu alamayabilir ve ısı yalıtımı için kullanılan bütçenizi kaybedebilirsiniz. Üretici firmanın kullandığı ısı yalıtım malzemelerinin TSE onayına kadar detaylı bir kontrol gerçekleştirmenizi öneririz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerde ısı yalıtımı nasıl yapılır ve ısı yalıtımı nedir konularını detaylı bir şekilde anlattık. İçeriğimizde anlattığımız talimatlara uyarak prefabrik evinizde uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.
Merlin Yapı ailesi olarak siz değerli müşterilerimiz için yedi gün yirmi dört saat çalışmaktayız. Aklınıza takılan her türlü soru ve sorun için +90 282 264 26 07 bu numara üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve gerekli desteği dilediğiniz zaman alabilirsiniz.