HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Ev Kaç Yıl Dayanır?
Prefabrik Ev Kaç Yıl Dayanır?

Prefabrik Ev Kaç Yıl Dayanır?

Prefabrik ev, duvar ve kapı tarzı parçaların fabrikasyon bir şekilde üretilip evin yapılacağın beton platforma yerleştirilen ev tipidir. Prefabrik evler sayesinde uzun imalat süreleri kısalır ve işçilik maliyetleri önemli ölçüde azalır. Bunca avantajın yanı sıra deprem gibi doğal afetlere karşı çok daha dayanıklı olmasıyla beraber ısı ve ses yalıtımı diğer yapılara kıyasla çok daha gelişmiştir. Prefabrik evler çevre dostu olduğu içinde çevreye zarar vermeden rahatlıkla üretilebilir ve kullanılabilir.
Prefabrik evler birçok amaçla insanlar tarafından kullanılıyor, bazı insanlar yazlık bazı insanlar ise direkt olarak yaşam alanını prefabrik ev olarak inşa ediyor. Hal böyle olunca kısa vadeli ve dayanıksız evleri hiçbir insan kolay kolay tercih etmez. Biz bugünkü içeriğimizde Prefabrik evlerin kaç yıl dayandığını sizler için detaylı bir şekilde açıklayacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi başlayalım!

Prefabrik Ev Kaç Yıl Dayanır?

Prefabrik evler söylentilerin aksine kısa ömürlü değil tam tersi uzun ömürlü yapılardır. Prefabrik evlerin fiyatları diğer yapı türlerine göre çok daha ucuz olmasından dolayı insanlar tarafından “dayanıksız” olarak algılanmaya ne yazık ki çok müsaittir. Prefabrik evlerin maliyeti evin ömrü ile tamamıyla alakasızdır. Fabrikasyon yapılar olmasından ötürü işçilik tarzı birçok masraf prefabrik evler için geçerli değildir. Bu tarz sebeplerden dolayı prefabrik evler diğer yapılara kıyasla çok daha ucuzdur.
Prefabrik evlerin ömrü ortalama 40 veya 60 yıl arasındadır.
Prefabrik evlerin ömrünü çevresel faktörlerde oldukça etkilemektedir. Günlerin çetin geçtiği bölgelerde evin ömrü doğru orantıda etkilenecektir fakat bir prefabrik ev minimum 40 sene civarı dayanmaktadır.

Prefabrik Ev Sağlam Mı?

Prefabrik evler hızlı bir şekilde üretildiğinden ötürü diğer yapılara nazaran çok daha dayanıksız olduğuna inanılıyor. Kulaktan dolma bilgilerden ötürü prefabrik evlerin dayanıksız ve sadece gereksiz masraf olduğuna inanan kişi sayısı ne yazık ki çok fazla.
Prefabrik evler diğer yapılara nazaran çok daha sağlamlardır. Çelik iskelet ve dayanıklı prefabrik parçalar sayesinde beton türevinde ki evlere nazaran çok daha sağlam yapılardır. Özellikle deprem tarzı doğal afetlerde prefabrik evlerde oturan insanlar en az endişelenen insanlardır diyebiliriz.
Kısacası prefabrik evler milyonlarca insanın oturduğu beton evlere nazaran çok daha sağlamdır.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Prefabrik ev kaç yıl dayanır?” konusunu detaylı bir şekilde işledik. Aklınıza takılan soruları yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Prefabrik ev ihtiyaçlarınızı da Merlin Yapı aracılığı ile rahatlıkla karşılayabilirsiniz.