HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
PREFABRİK EV REHBERİ - 2022 - MERLİN YAPI
PREFABRİK EV REHBERİ - 2022 - MERLİN YAPI
Prefabrik Evlerin Arsası        

Prefabrik ev için mutlaka bir arsaya ihtiyacınız var. Bu yüzden bir arsa alırken prefabrik ev için uyumlu bir alana yatırım yapmalısınız. Arsa bakarken imarlı olup olmadığını sorabilirsiniz. Eğer imarlı ise sıkıntı yok, gerekli izinleri aldıktan sonra özgürce prefabrik evinizi getirip buraya kurdurabilirsiniz.
Bazı arsalar tarla statüsünde olabilir. Eğer tarla arazisinin yola cephesi varsa %5’lik bir imar izni almak mümkündür. En fazla 250 metre karelik bir prefabrik ev alanına izin verilir.
Şehirlerde belediyeler, köylerde ise il özel idareleri yetkili kurumlardır. Arsanız nereye bağlı ise oraya ait kurumu ziyaret edilerek arsaya yapılacak prefabrik ev kurulumu için dilekçe verip izin alabilirsiniz.



Prefabrik Evlerin Avantajları 

 
  • Prefabrik evlerin üretimi ve kurulumu her mevsimde ve hava koşulda yapılabilir. Doğru ısı ve ses yalıtımı sayesinde en soğuk ve sıcak günlerde bile evinizde dilediğiniz rahatlığı bulabilirsiniz. Prefabrik evlerin en iyi yanlarından biri ise, malzeme seçimi tamamıyla size ait olmasıdır.
  •  
  • Bir yaşam alanı kurmanız lazım ve kısıtlı zamanınız var. Prefabrik ev sizin için uygun bir seçim olacaktır. Üretimi ve kurulumu diğer yapılara nazaran çok daha kısa sürdüğü için evinizi kısa sürede kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede betonarme yapılarda olduğu gibi aylarca, yıllarca beklemeniz gerekmez. Sadece birkaç haftada prefabrik evinize yerleşebilirsiniz.
  •  
  • Prefabrik evlerde kullanılan çelik ve pvc karışımlı malzemeler evinize esneklik ve hafiflik sağladığı gibi aynı zamanda dayanıklılık sağlar. Prefabrik evler bu sebeplerden dolayı deprem tarzı doğal afetlere karşı oldukça dirençli yapılardır. Deprem gibi afetlerden korkuyorsanız prefabrik evler sizin için en iyi seçim olabilir!
  •  
  • Prefabrik evinizi kendi istekleriniz doğrultusunda yeniden dizayn edebilirsiniz. Kat sayısı, balkon ve odalara kadar aklınıza gelen her şeye karar verebilir, yaşam alanınızı kendinize uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz.
  •  
  • Prefabrik evlerin en iyi taraflarından bir tanesi ise %100 çevre dostu olmasıdır. Yapımından kurulumuna kadar hiçbir canlıya veya doğal alana zarar verilmez. Ek olarak prefabrik evlerde kullanılan parçalar yanmaz ve suya dayanıklı parçalardır.
  •  
  • Prefabrik evler betonarme yapılara nazaran daha fazla dekore edilebilir. Dış cephe ahşap, tuğla veya taş şeklinde kaplanabilir. Bunun yanı sıra betonarme yapılara kıyasla daha kolay tamir edilir ve daha rahat bakımı yapılabilir.
  •  
  • Prefabrik evler taşınabilir evlerdir. Bu sayede ileride evinizin konumunda bir değişiklik yapmak isterseniz dilediğiniz gibi konumunu değiştirebilirsiniz.
  • Prefabrik evlerin en önemli avantajı ise hiç kuşkusuz diğer yapılara nazaran çok daha uygun maliyetli olmasıdır! Özellikle betonarme yapılara kıyasla maliyetler neredeyse yarı yarıya fark etmektedir!

Prefabrik Evlerde Nelere Dikkat Edilmeli?



Prefabrik evler özellikle son yıllarda en çok tercih edilen yapılardan bir tanesidir. Kullanıcıya sağladığı sayısız avantaj ve özellikle betonarme yapılara göre daha çok daha ucuz olması prefabrik evleri çok cazip kılıyor. Birçok insan prefabrik yapıları geçici bir çözüm olarak nitelendirmekte fakat bu çok yanlış bir düşüncedir. Günümüzde doğru bir prefabrik ev seçimi ile beraber prefabrik evinizi uzun yıllar boyunca yaşayabileceğiniz bir yaşam alanına rahatlıkla dönüştürebilirsiniz. Peki prefabrik evlerde nelere dikkat edilmeli? Bildiğiniz gibi prefabrik ev satışı yapan binlerce firma var. Bu kadar çok firmanın ve prefabrik ev modelinin arasında kendi ihtiyacımıza uygununu bulmak gerçekten zor olabilir. Biz bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerde satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri detaylarıyla beraber aktaracağız. Dilerseniz hemen konumuza başlayalım!

Firma Seçimi

Prefabrik ev satın alırken güvenilir ve dürüst bir firma seçmek en önemli maddelerden bir tanesidir. Hayatınızın belli bir bölümünü geçireceğiniz, içinde uyuyacağınız ve belki de çocuklarınızla yaşayacağınız bir ev satın alırken güven vermeyen ve tecrübesiz firmalar ile çalışmanız başınızı büyük ölçüde ağrıtabilir. Merlin Yapı yani bizimle çalıştığınız takdirde, inşaat sektöründe ki 50 yıldan fazla tecrübemizden faydalanabilir ve güvenirliğimizi yaptığımız yapıları inceleyerek keşfedebilirsiniz.
Seçim yaparken Google haritalarda firma müşterilerinin yorumlarını okumanızı tavsiye ederiz. Ayrıca sikayetvar.com sitesinde firma adına açılan bir şikayet var mı yok mu kontrol edebilirsiniz.
Merlin Yapı Google Haritalar Puanı : 4.7 yıldız
Ayrıca müşteri videolarını izleyerek memnuniyet ölçümü yapabilirsiniz.
Merlin Yapı 2 Katlı Villa Videosu : Youtube Linki

Kurulum Süresi

Prefabrik evlerin yapım süreleri ortalama 1 veya 2 ay arasında değişiklik göstermektedir. Anlaşma yaptığınız firma ile görüşerek kurulum süresi hakkında net bilgi almayı sakın ihmal etmeyin. Anlaştığınız firma size çok uzun süreler veriyorsa büyük ihtimalle sizi erteliyordur. Dediğimiz gibi, prefabrik evler ortalama 1 ay içinde üretilip inşaat sahasında kurulumu gerçekleşmektedir.
2 ay üstü kurulum süreleri firmalardan kaynaklanan ertelemelerdir.

Yalıtım

Prefabrik evlerde kalitesiz ısı ve ses yalıtımı malzemeleri kullanıldığı taktirde o ev yaşanmaz bir hale gelebilir. Satın almayı düşündüğünüz prefabrik evinizde kullanılan ısı ve ses yalıtım malzemelerinin markalarını ve kalitelerini teyit edin. Gerekirse internet üzerinde araştırmalar yapın. Özellikle ses yalıtımı kötü olduğunda yan odada konuşulanlardan tutun evin üstüne düşen yağmur taneciklerini bile duyabilirsiniz. Bu tarz durumlara sebebiyet vermemek adına prefabrik evinizdeki malzemelerinizin kalitelerini mutlaka teyit edin.

Sözleşme

Satış esnasında sözlü bir şekilde söylenilen her şeyi mutlaka sözleşmeye aktarın. Bu sayede ileride doğabilecek anlaşmazlıklara karşı tedbir almış olursunuz. Anlaştığınız inşaat firmasının taahhütlerini mutlaka ama mutlaka yazılı bir metine (sözleşme olursa çok daha iyi olur) aktarın.

Destek

Anlaşmış olduğunuz firmanın satış sonrası destek verdiğinden emin olun. Merlin Yapı olarak müşterilerimize yedi gün yirmi dört saat, satış öncesi ve sonrası sürekli olarak destek vermekteyiz. Bizden destek almak için müşterimiz olmanıza bile gerek yok, aklınıza takılan her şeyi internet sitemizde bulunan telefon numarası üzerinden bize danışabilir ve fikir alabilirsiniz.  Size yardımcı olmak bizim için mutluluktur!

Satın aldığınız prefabrik evinizde hayatınızın belli bir bölümünü geçireceğinizi sakın unutmayın, bundan dolayı bir prefabrik ev almadan önce detaylı bir şekilde araştırmayı ihmal etmeyin.

Prefabrik Ev Belediye Masrafları 2022

Prefabrik ev belediye masrafları her şehirde farklı olmaktadır. Örnek bir bir hesaplama için  Prefabrik Ev Belediye Masrafları 2022 sayfamıza göz atın!