HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?
Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Prefabrik yapılar özellikle son yıllarda yayılmış olan salgın hastalıklardan ötürü hızlı bir şekilde popülerleşmeye başladı. İnsanların büyük bir çoğunluğu şehirde ki betonarme evlerinden uzaklaşıp doğanın ve huzurun iç içe olduğu bahçeli evlere taşınmak istiyor. Salgın hastalıklardan dolayı uzun süreli sokağa çıkma yasaklarından ötürü bahçeli evi olmayan insanlar evlerinde oturmaktan haklı olarak çok sıkıldılar. Ne yazık ki her insanın bahçeli bir evde oturacak kadar bütçesi yok. Hal böyle olunca da arsa satın alıp üstüne prefabrik ev yapmak bir hayli popülerleşti. Prefabrik evler önceden hizmet sektörlerinde geçici yapılar olarak kullanılsa da günümüzde artık kalıcı yapı çözümleri olarak kullanılmaktadır. Yazlık olarak değil günümüzde yaşamak için bile prefabrik ev tercih eden insan sayısı azımsanmayacak derecede çok. Prefabrik evde yaşamayı düşünen insan sayısı ise milyonları aşmış durumda. Sizde prefabrik evde yaşamayı düşünenlerdenseniz aklınızdan mutlaka acaba prefabrik evler depreme karşı dayanıklı mıdır sorusu mutlaka bir kere de olsa geçmiştir. Özellikle çocuklu aileler bu tarz konulara haklı olarak çok fazla dikkat etmektedirler. Dilerseniz gelin prefabrik evler depreme karşı dayanıklı mıdır yoksa değil midir hep beraber öğrenelim!

Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik evlerin her türlü malzemesi fabrika ortamında üretilmektedir, bundan dolayı fabrika ortamında üretilen evlere prefabrik ev denmektedir. Prefabrik evler, fabrikada gelişmiş iş makineleri tarafından sıfır hata oranı ile üretilir. Bu sayede prefabrik eviniz size teslim edildiğinde hiçbir şekilde bir hata veya kusur bulunamaz. Prefabrik evlerin bir diğer avantajı ise klasik betonarme yapılara kıyasla çok daha uygun maliyetli olmasıdır. Prefabrik evler betonarme evlere kıyasla neredeyse yarı yarıya daha ucuza mal edilebilir. Prefabrik evler ortalama bir ay içerisinde üretilir ve teslim edilir. Bir prefabrik evin ortalama 40-60 yıl arasında kullanım ömrü olur.

Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Prefabrik evler sanılanın aksine depreme karşı oldukça dayanıklı yapılardır. Birçok kişinin bilmediği bir bilgi de verelim, prefabrik yapılar aslında deprem yapıları olarak üretilmiştir. 1. Dereceden deprem bölgesi seçilmiş bölgelere göre yapılan bu evler maksimum 7.9 şiddetine kadar koruma sağlamaktadır. Depremin yanı sıra her türlü iklim koşuluna göre tasarlanan prefabrik evler Türkiye’nin her köşesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Prefabrik evlerin kullanmış olduğu çelik altyapı sayesinde evler esnek ve güçlü bir yapıda olur bu sayede deprem tarzı doğal afetlere karşı fazlasıyla koruma sağlar. Prefabrik evler aşırı derecede hafif olduğundan dolayı herhangi bir yıkılma durumunda bile içinde ki insanlara neredeyse hiç zarar vermez.
Uzun lafın kısası prefabrik evler betonarme evlere kıyasla depreme karşı çok daha dayanıklı yapılardır.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evler depreme karşı dayanıklı mıdır sorusunu detaylarıyla beraber cevaplama çalıştık. Umarız ki içeriğimiz sizin için faydalı ve bütün sorulara cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir prefabrik ev sahibi olmak istiyorsanız Merlin Yapı’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Yılların sağlamış olduğu tecrübe ve bilgi sayesinde siz değerli müşterilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz. +90 282 264 26 07 bu numara üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Unutmayın, sizin için buradayız ve hep burada olacağız!