HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Evler Hakkında Sık Sorulan Sorular
Prefabrik Evler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Prefabrik Evler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Prefabrik evler önceden pek popüler olmasa da son yıllarda en çok tercih edilen ve popüler olan yapı türlerindendir. Eski yıllarda insanlar prefabrik yapıları çoğunlukla inşaat alanlarında veya depo tarzı yerlerde kullanmak amacıyla üretirlerdi. Günümüzde ise evlerden tutun hastanelere kadar birçok önemli noktada prefabrik yapılar güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Biz bugünkü içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evler hakkında sık sorulan soruları derleyip cevaplayacağız. Bu içeriğimizi tamamen okuduktan sonra prefabrik evler hakkında aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacak. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konumuza başlayalım!

Prefabrik Evler Sökülüp Başka Yere Taşınabilir Mi?

Prefabrik evinizi dilediğiniz zaman söküp başka bir yerde tekrardan kurdurabilirsiniz. Bu sayede başka bir konuma taşınsanız bile evinizde sizinle beraber gelebilir.

Prefabrik Evler Depreme Karşı Güvenli Ve Dayanıklı Mıdır?

Prefabrik evler 1. Dereceden deprem bölgesi teknik şartları esas alınarak üretildiğinden ötürü ülkemizin her köşesinde kullanımı güvenlidir. Bunun yanı sıra prefabrik evler son derece dayanıklı yapılardır çünkü altyapısını çelik gibi güçlü maddeler oluşturur.

Prefabrik Evlerin Üretimi Ve Kurulumu Ne Kadar Sürmektedir?

Prefabrik yapıların beklide tercih edilme sebeplerinden bir tanesi ise kesinlik çok kısa sürelerde üretilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesidir. Bir prefabrik ev satın aldığınız takdirde en geç iki ay içerisinde prefabrik evinizde çayınızı içiyor olursunuz. Hızlı üretim ve kurulumdan ötürü prefabrik yapılar çok sevilmektedir.

Prefabrik Evleri Kendime Göre Yeniden Dizayn Ettirebilir Miyim?

Prefabrik evler çoğunlukla önceden tasarlanmış modeller üzerinden satışa sunulur fakat yapı sistemine uygun olarak her türlü prefabrik evi yeniden dizayn ettirebilmeniz mümkündür. Merlin Yapı ailesi olarak buna imkan vermekteyiz. Firmamız ile görüşerek gerekli bilgiyi alabilir ve aklınızda ki dizaynı yetkili ekibimiz ile tartışabilirsiniz.

Betonarme Evin Üzerine Prefabrik Ev Yaptırılabilir Mi?

Tek veya daha çok katlı betonarme evlerin üzerine prefabrik evler kesinlikle yaptırılabilir. Prefabrik evi üstüne koyacağınız betonarme yapının çatısının düz ve statik olması çok önemli olduğundan ötürü profesyonel bir ekiple görüşerek bu konuda yardım alınmalıdır.

Prefabrik Evler Kaç Kata Kadar Yapılabilir?

Standart olarak üretilen prefabrik evler genelde tek veya çift katlı olarak üretilmektedir. Kişinin özel isteklerine göre kat sayısı arttırılabilir.

Prefabrik Evlerin Ömürleri Ne Kadardır?

Prefabrik evler ortalama 40-50 yıl arasında kullanım süresi sağlamaktadır. Prefabrik evlerin düzenli bakımları yapıldığı takdirde bu süreler çok daha uzun olabilmektedir.

Prefabrik Ev Yaptırabilmek İçin Ruhsat Almaya İhtiyaç Var Mı?

Prefabrik evler uzun ömürlü konut sınıfında yer aldığından dolayı ilgili belediye veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ruhsat alınması zorunludur.

Prefabrik Evler Sonradan Boyanabilir Mi?

Prefabrik evinizi kullandığınız yıllar içinde boyalar kesinlikle ilk günkü performansını kaybedecektir. Böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde evinizi tıpkı betonarme yapılarda ki gibi boyayabilir veya profesyonel bir boyacıya boyatabilirsiniz.

Prefabrik Evler Her Mevsimde Kullanılabilir Mi?

Gerekli yalıtım ve izolasyon çalışmaları doğru ve düzgün bir şekilde yapıldığı takdirde prefabrik evinizde yılın her mevisimi güvenli ve rahat bir şekilde yaşayabilirsiniz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evler hakkında sık sorulan sorular hakkında bilgiler vermeye çalıştık. İçeriğimiz umarız ki size bu amaçta yardımcı olabilmiştir. Prefabrik ev sahibi olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı ailesini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile günün istediğiniz saatinde bize ulaşabilir ve aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.