HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Evler Kaç Katlı Olabilir?
Prefabrik Evler Kaç Katlı Olabilir?

Prefabrik Evler Kaç Katlı Olabilir?

Prefabrik yapılar son dönemin en çok merak edilen ve haliyle tercih edilen yapı türlerinden bir tanesidir. Neredeyse dünya olarak üç yıldır salgın hastalıklarla uğraştığımız bir dönemde ise hayatımızın büyük bir çoğunluğunu evlerimizde geçirmek zorunda kaldık. Evde geçen günlerimizde bahçeli bir evi olan insanlar kuşkusuz ki en şanslılarımız oldu, bahçesi olmayan insanlar ise tabiri caizse dört duvar arasında sıkışa kaldı. Hal böyle olunca da insanlar şehirde ki evlerini terk edip doğanın ve huzurun iç içe olduğu bölgelere yerleşmek istiyor fakat ne yazık ki her insanın bahçeli bir ev alabilecek kadar bütçesi yok. Durum böyle olunca insanlar arsa satın alıp evleri kendileri yapmaya karar verdi, uygun ve dayanıklı bir ev tipi olan prefabrik evlerde insanların yardımına koştu. Prefabrik yapıların son yıllarda bu kadar gelişmesini kesinlikle bu olaylara bağlayabiliriz. Özellikle geniş aileler yüksek katlı ve çok odalı prefabrik evlere karşı oldukça ilgililer. Prefabrik evler kaç katlı olabilir sorusu ise en çok sorulan sorulardan sadece bir tanesi. Biz bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerin kaç katlı olabileceğini detaylarıyla beraber anlatacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi içeriğimize geçelim!

Prefabrik Ev Nedir?

Pencere, kapı, duvar ve zemin dahil her türlü parçasının fabrika ortamında üretildiği evlere prefabrik ev denir. Prefabrik evlerin fabrikada üretilmesinin kullanıcılara sağladığı en büyük avantajlardan birisi ise sıfır hata oranıdır. Sıfır hata oranı sayesinde üretilen evlerde hiçbir hata veya kusur olmayacağı için güvenli bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Prefabrik evler 7.9 gücünde ki depremlere karşı bile üst düzey koruma sağlar, her türlü iklimin olduğu bölgede rahat bir şekilde kullanılabilir. En güçlü ve dayanıklı yapı tiplerinden bir tanesidir. Her şeyin yanı sıra prefabrik evler diğer geleneksel yapılara nazaran çok daha avantajlı olmasına rağmen daha ucuz bir yapı tipidir. Betonarme evler ile prefabrik evlerin arasında ki fiyat farkı neredeyse yarı yarıyadır. Sizde uygun maliyetli bir yaşam alanı inşa etmek istiyorsanız prefabrik evleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Prefabrik Evleri En Fazla Kaç Katlı Yapabiliriz?

Bazı insanların çok daha büyük prefabrik evlere ihtiyacı olabiliyor. Özellikle çocuklu aileler oda bakımından çok daha büyük evler istemektedir. Prefabrik ev tercih etmeyi düşünen biriyseniz maksimum kaç katlı prefabrik ev alabileceğinizi öğrenmek sizinde hakkınız. Prefabrik evler genelde maksimum iki katlı olarak üretilmektedir. İki katın üstünde ki prefabrik evler güvenlik ve sağlamlık açısından sakıncalı olduğu için sık bir şekilde üretilmez.  Güvenli, dayanıklı ve sağlam bir prefabrik ev sahibi olmak istiyorsanız maksimum iki katlı yapıları tercih etmenizi öneririz. Yurt dışında prefabrik evlerin 4-5 katlara kadar örnekleri vardır fakat dediğimiz gibi bu kadar kat sayısı prefabrikte güvenli değildir.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evler kaç katlı olabilir konusu detaylarıyla beraber anlatmaya çalıştık. Umarız bu içeriğimiz amacına ulaşmış ve sorulara karşı cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir prefabrik ev sahibi olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyoruz. Sizde hayallerinize bize anlatın hep beraber gerçeğe dönüştürelim! +90 282 264 26 07 bu numara aracılığıyla bize ulaşabilir ve aklınızda ki her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Sizin için buradayız ve hep burada olacağız!