HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Evlerde Nelere Dikkat Edilmeli?
Prefabrik Evlerde Nelere Dikkat Edilmeli?

Prefabrik Evlerde Nelere Dikkat Edilmeli?

Prefabrik evler özellikle son yıllarda en çok tercih edilen yapılardan bir tanesidir. Kullanıcıya sağladığı sayısız avantaj ve özellikle betonarme yapılara göre daha çok daha ucuz olması prefabrik evleri çok cazip kılıyor. Birçok insan prefabrik yapıları geçici bir çözüm olarak nitelendirmekte fakat bu çok yanlış bir düşüncedir. Günümüzde doğru bir prefabrik ev seçimi ile beraber prefabrik evinizi uzun yıllar boyunca yaşayabileceğiniz bir yaşam alanına rahatlıkla dönüştürebilirsiniz. Peki prefabrik evlerde nelere dikkat edilmeli? Bildiğiniz gibi prefabrik ev satışı yapan binlerce firma var. Bu kadar çok firmanın ve prefabrik ev modelinin arasında kendi ihtiyacımıza uygununu bulmak gerçekten zor olabilir. Biz bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerde satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri detaylarıyla beraber aktaracağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi konumuza başlayalım!

Firma Seçimi

Prefabrik ev satın alırken güvenilir ve dürüst bir firma seçmek en önemli maddelerden bir tanesidir. Hayatınızın belli bir bölümünü geçireceğiniz, içinde uyuyacağınız ve belki de çocuklarınızla yaşayacağınız bir ev satın alırken güven vermeyen ve tecrübesiz firmalar ile çalışmanız başınızı büyük ölçüde ağrıtabilir. Merlin Yapı yani bizimle çalıştığınız takdirde, inşaat sektöründe ki 50 yıldan fazla tecrübemizden faydalanabilir ve güvenirliğimizi yaptığımız yapıları inceleyerek keşfedebilirsiniz. Prefabrik ev alırken tecrübesiz yani yeni kurulmuş firmalarla çalışmanız demek bir nevi kumar oynamak demektir. Güvenilir bir inşaat firması arıyorsanız Merlin Yapı’yı gözünüz kapalı seçebilirsiniz.

Kurulum Süresi

Prefabrik evlerin yapım süreleri ortalama 1 veya 2 ay arasında değişiklik göstermektedir. Anlaşma yaptığınız firma ile görüşerek kurulum süresi hakkında bilgi almayı sakın ihmal etmeyin. Anlaştığınız firma size çok uzun süreler veriyorsa büyük ihtimalle sizi erteliyordur. Dediğimiz gibi, prefabrik evler ortalama 1 ay içinde üretilip inşaat sahasında kurulumu gerçekleşmektedir. 2 ay üstü kurulum süreleri firmalardan kaynaklanan ertelemelerdir.

Yalıtım

Prefabrik evlerde kalitesiz ısı ve ses yalıtımı malzemeleri kullanıldığı takdirde o ev yaşanmaz bir duruma gelebilir. Satın almayı düşündüğünüz prefabrik evinizde kullanılan ısı ve ses yalıtım malzemelerinin markalarını ve kalitelerini teyit edin. Gerekirse internet üzerinde araştırmalar yapın. Özellikle ses yalıtımı kötü olduğunda yan odada konuşulanlardan tutun evin üstüne düşen yağmur taneciklerini bile duyabilirsiniz. Bu tarz durumlara sebebiyet vermemek adına prefabrik evinizde ki malzemelerinizin kalitelerini mutlaka teyit edin.

Sözleşme

Satış esnasında sözlü bir şekilde söylenilen her şeyi mutlaka sözleşmeye aktarın. Bu sayede ileride doğabilecek hiçbir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemiş olursunuz. Anlaştığınız inşaat firmasının taahhütlerini mutlaka ama mutlaka bir yazılı metine (sözleşme olursa çok daha iyi olur) aktarın.

Destek

Anlamış olduğunuz firmanın 7/24 saat destek verdiğinden emin olun. Özellikle satıştan sonra desteğini kesmeyen firmalar seçmeniz sizin için çok olumlu olacaktır. Merlin Yapı olarak müşterilerimize yedi gün yirmi dört saat, satış öncesi ve sonrası sürekli olarak destek vermekteyiz. Bizden destek almak için müşterimiz olmanıza bile gerek yok, aklınıza takılan her şeyi internet sitemizde bulunan telefon numarası aracılığıyla bize danışabilir ve fikir alabilirsiniz.  Size yardımcı olmak bizim için mutluluktur!
Prefabrik ev satın almadan önce detaylı bir araştırma yapmak en önemli hususlardan biridir. Bildiğiniz üzere günümüzde binlerce inşaat firması var ve hepsi birbirinden farklı prefabrik ev modelini müşterilerine sunmakta. Bu kadar farklı modelden kendinize en uygununun seçebilmek adına mutlaka birden fazla firmayı gezmelisiniz. Firmalar ile yüz yüze görüşerek o firma hakkında daha detaylı bir fikir sahibi de olabilirsiniz. Satın aldığınız prefabrik evinizde hayatınızın belli bir bölümünü geçireceğinizi sakın unutmayın, bundan dolayı bir prefabrik ev almadan önce detaylı bir şekilde araştırmayı ihmal etmeyin.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Prefabrik evlerde nelere dikkat edilmeli?” konusu hakkında detaylı bilgiler verdik. Prefabrik ev satın almadan önce bu içeriğimizi okuyarak daha bilinçli bir alıcı olabilirsiniz. Merlin Yapı olarak 50 yıldan uzun bir süredir prefabrik ev satışı yapmaktayız. Aklınızda ki prefabrik evi bizimle beraber oluşturmak için altta bulunan telefon numaramız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 7/24 saat sizin için aktifiz! Dilediğiniz her zaman arayabilirsiniz.
+90 282 264 26 07