HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları
Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Prefabrik Evlerin Avantajları ve Dezavantajları

Prefabrik evler ön üretim yani fabrikasyon anlamına gelen yapılardır. Prefabrik evlerin parçaları fabrika ortamında üretildikten sonra inşaat sahasında montajı yapılır ve kullanıcının yaşamına uygun hale getirilir. Özellikle son yıllarda prefabrik yapıların çoğalmasıyla beraber birçok insan prefabrik evlerin avantajlarını ve dezavantajlarını merak etmeye başladı. Birçok insanın neden bu evlerde oturduğu bir hayli merak konusudur. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan prefabrik evlerin avantajları ve dezavantajları neler hep beraber öğrenelim!

Neden Prefabrik Ev?

Son yıllarda yaşadığımız salgın hastalıktan dolayı şehirden kaçış birçok insanın ana hedefi oldu. Bunun yanında apartmanlarda yaşamaktan bıkan halkımız tek katlı veya çift katlı evlerde yaşamak istiyor. Günümüzde tek katlı veya çift katlı bir evin fiyatı ise milyondan başladığını varsayarsak prefabrik evler insanların yardımına koşuyor. Özellikle hobi bahçesi veya kalıcı oturum için düşünülen prefabrik evler maliyetleri neredeyse yarı yarıya azaltıyor. Bunun yanı sıra birçok işçilik masrafını da yok ediyor. Prefabrik evlerin avantajları ise kesinlikle öğrenilmeye değer. Hadi gelin hep beraber bu avantajları keşfedelim!

Prefabrik Evlerin Avantajları

  • Prefabrik evlerin üretimi ve kurulumu her mevsimde ve hava koşulunda yapılabilir. Doğru ısı ve ses yalıtımı aracılığı sayesinde en soğuk ve sıcak günlerde bile evinizde dilediğiniz rahatlığı bulabilirsiniz. Prefabrik evlerin en iyi yanlarından biri ise, malzeme seçimi tamamıyla size ait olmasıdır.
  • Yaşam alanınızı kurmakta sabırsız biriyseniz prefabrik evler sizin için oluşturulmuş yapılardır. Üretimi ve kurulumu diğer yapılara nazaran çok daha kısa sürdüğü için evinizi olabilecek en kısa sürede kullanabilirsiniz. Bu sayede betonarme yapılarda olduğu gibi yıllarca beklemeniz gerekmez. Sadece birkaç haftada prefabrik evinizde keyif yapabilirsiniz.
  • Prefabrik evlerde kullanılan çelik ve pvc karışımlı malzemeler evinize esneklik ve hafiflik sağladığı gibi aynı zamanda dayanıklılık ve güçte sağlar. Prefabrik evler bu sebeplerden dolayı deprem tarzı doğal afetlere karşı oldukça dirençli yapılardır. Deprem gibi afetlerden korkuyorsanız prefabrik evler sizin için en iyi seçim olabilir!
  • Hayatınızın belli bir bölümünü geçireceğiniz prefabrik evinizi dilediğiniz gibi dizayn edebileceğinizi söyleseydik tepkiniz ne olurdu? Büyük ihtimalle “süper” olurdu. Prefabrik evinizi kendi istekleriniz doğrultusunda yeniden dizayn edebilirsiniz. Kat sayısı, balkon ve odalara kadar aklınıza gelen her şeye müdahale edebilirsiniz. Yaşam alanınızı kendinize uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz.
  • Prefabrik evlerin en iyi taraflarından bir tanesi ise %100 çevre dostu olmasıdır. Yapımından kurulumuna kadar hiçbir canlıya veya doğal alana zarar verilmez. Ek olarak prefabrik evlerde kullanılan parçalar yanmaz ve suya dayanıklı parçalardır.
  • Prefabrik evler betonarme yapılara nazaran daha fazla dekore edilebilir. Dış cephe ahşap, tuğa veya taş şeklinde kaplanabilir. Bunun yanı sıra betonarme yapılara kıyasla daha kolay tamir edilebilir ve daha rahat bakımı yapılabilir.
  • Prefabrik evler taşınabilir evlerdir. Bu sayede ileride evinizin konumunda bir değişiklik yapmak isterseniz dilediğiniz gibi konumunu değiştirebilirsiniz.
  • En ama en iyi maddeyi sona bırakma kararı aldık! Prefabrik evlerin en önemli avantajı ise hiç kuşkusuz diğer yapılara nazaran çok daha uygun maliyetli olmasıdır! Özellikle betonarme yapılara kıyasla maliyetler neredeyse yarı yarıya fark etmektedir!

Prefabrik Evlerin Dezavantajları

Prefabrik evlerin dezavantajlarından biri aslında kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik evlerin ortalama ömürleri 40-50 yıl arasındadır. Bu süre bazıları için çok uzun bazıları için ise çok kısa olabilmektedir. Dediğimiz gibi kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik evlerin maliyetlerini göz önünde getirdiğimizde ise kesinlikle yeterli bir kullanım ömrü olduğunu dile getirebiliriz.
Prefabrik evlerde eğer ses ve ısı yalıtımına kaliteli malzeme ve doğru bütçe ayrılmazsa bazı tatsız dezavantajlar ortaya çıkabilir. Yan odada ki konuşulanları duyma veya yağmur seslerinin sanki evin içindeymiş gibi hissetme gibi problemler kalitesiz malzemeler kullanıldığında görülebilen problemlerdir. Bu tarz durumlara maruz kalmamak için bizimle yani Merlin Yapı ailesiyle gözünüz kapalı bir şekilde çalışabilirsiniz.
Uzun lafın kısası prefabrik evlerin avantajları ile dezavantajları kıyaslandığı zaman kesinlikle bu yapıların çok avantajlı olduğu görülmektedir. Dezavantajların çoğu çalışılan firmalar ile alakalıdır. Sizde prefabrik ev sahibi olurken profesyonel ve güler yüzlü bir firma ile çalışmak isterseniz Merlin Yapı’yı tercih edebilirsiniz. Merlin Yapı olarak yaşam alanınızı tasarlamakta ve inşa etmekte size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Prefabrik ev modelleri için tıklayın!
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik evlerin avantajları ve dezavantajları hakkında detaylı bilgiler verdik. Sizde bir prefabrik ev sahibi olmayı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçerek aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorarak yardım alabilirsiniz. 7/24 saat sizin için çalışmaktayız, dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.