HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House Avantajları Ve Dezavantajları
Tiny House Avantajları Ve Dezavantajları

Tiny House Avantajları Ve Dezavantajları

Çağımızın en büyük problemleri kuşkusuz tüketim ve alışveriş bağımlılığıdır. İnsanlar olarak işimize yaramayacak ve hiçbir işlevi olmayan birçok eşyayı satın alıyor ve hayatımıza dahil ediyoruz. Çevrenize bir göz gezdirin ve kullanmadığınız eşyaların evinizde ne kadar yer kapladığını hesaplayın. Bunu hesaplarken kendinize karşı dürüst olun, günün birinde mutlaka işime yarar dediğiniz her eşya hiçbir zaman diliminde işinize yaramayacaktır. Bu hesaplamayı tamamladığınız takdirde aslında evinizde ne kadar çok boş eşyanın yer kapladığını görmüş olursunuz. Eşyalardan nazaran evimizde bulunan birçok oda bile günlük hayatımızda bize pek bir avantaj sağlamaz. Bu odalardan örnek vermemiz gerekirse mutfak çok iyi bir örnek olacaktır. Mutfak için neden ayrı bir oda olması gerektiğini düşünürseniz hiçbir neden bulamazsınız çünkü gerçektende hiçbir neden yoktur. Tiny House’lar işte tam olarak bunu sağlıyor, işimize yaramayan alanları yok ederek sadece gerekli alanları kullanmamıza olanak sağlıyor. Biz bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House avantajları ve dezavantajları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Tiny House satın alıp yaşamadan önce bu içeriğimiz size birçok konuda yardımcı olacaktır. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi konumuza başlayalım!

Tiny House Nedir?

Tiny House genellikle 10 veya 50 m2 arasında ki evlere verilen isimdir. Tiny House aslına bakılırsa bir ev tipinden çok bir hayat felsefedir. Minimalizm felsefesi odak alındığı için bu evlerde her türlü işlevsiz ve gereksiz şeyden kaçınılmıştır.
Tiny House’lar 2008 yılında çıkmış olan küresel ekonomik kriz döneminde Amerika’da yaşayan insanların alternatif konut arayışlarının sonucu olarak çıkmış bir akımdır. Amerika’da yaygınlaşmaya başladıktan hemen sonra diğer batı ülkelerinde de gelişerek bugün ülkemizde dahil birçok ülkede fazlasıyla aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Tiny House Avantajları

Tiny House’ların aslında burada listelenemeyecek kadar çok avantajı bulunmaktadır. Birazdan sizlerle paylaşacağımız bu avantajlar kuşkusuz en çok ilgi gören ve Tiny House’ları ön plana çıkaran avantajlardır.

Özgürlük

Tiny House sahibi olmanın en büyük avantajlarından biri hiç kuşkusuz ki özgürlüktür. Herhangi bir sebepten dolayı konum değiştirmek zorunda kaldığınızda evinizde sizinle beraber gelebilir. Tiny House sahibiyseniz istediğiniz her konumda evinizde sizinle beraber olur. Olduğunuz konumdan sıkılıp daha farklı bir bölgeye yerleşmek istediğiniz anda Tiny House’unuzu arabanızın arkasına bağlayıp dilediğiniz bölgeye seyahat edebilirsiniz.

Minimalist

Tiny House’lar size minimalizm odaklı bir yaşam sunar. Bu sayede eşyalardan veya nesnelerden daha çok manevi değerlere odaklanabilirsiniz. Tiny House’lar minimalizm odaklı tasarlandığı için içinde işlevsiz hiçbir şey yoktur. Normal evlerde ki birçok şey bu evlerde yoktur, bundan dolayı m2 bakımından çok büyük tasarruf sağlanır. Normal evlerde olan şeyler bu evlerde yok diye endişelenmeyin, Tiny House’da yaşayan insanlar hiçbir eksiklik çekmez.

Ekonomik

Tiny House’lar en ekonomik ev tipinden biridir. Bir Tiny House sahibi olmak için milyonlarca lira ödemek veya bankalardan kredi çekmek gerekmez. Çok uygun fiyatlara bir Tiny House sahibi olabilirsiniz. Üstelik Tiny House’larda kullanılan doğalgaz, elektrik ve su miktarı normal bir betonarme eve nazaran çok daha düşüktür. Bu sayede uzun vadede paranızı cebinizde bırakacak çok ekonomik bir eve sahip olmuş olursunuz.

Tiny House Dezavantajları

Her güzel şeyin mutlaka olumsuz birkaç tarafı vardır. Tiny House’larda da bazı dezavantajlar mevcuttur. Dilerseniz gelin bu dezavantajlara hep beraber göz atalım!

Arsa

Bir Tiny House satın aldınız diyelim, bu evi yerleştirmek için uygun bir arazide satın almalısınız. Günümüz şartlarında Tiny House’lar için uygun araziler ne yazık ki çokta uygun fiyatlardan satılmamaktadır. Arsayı satın aldıktan sonra keyfinize göre bir Tiny House yerleştiremezsiniz. Gerekli ruhsatları ve izinleri almak içinde devlete ödeme yapmalısınız.

Seyahat İzni

Taşınabilir bir Tiny House satın aldıysanız yanında seyahat izni de satın almalısınız.  Seyahat izni satın almadan Tiny House’unuz ile yollara düşerseniz bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Gerekli ruhsatları ve izinleri almadan sakın evinizle yollara çıkmayın.

Sınırlı Eşya

Tiny House’lar yapıları gereği küçük evler olduğu için içlerinde ne yazık ki büyük eşyalar barındıramazsınız. Eski evinizde duvarınızı kaplayan bir büyüklükte televizyonunuz mevcutsa bunu Tiny House’unuza ne yazık ki taşıyamazsınız. Özellikle teknolojik eşyalara düşkün biriyseniz bu yaşam stili sizin için pekte uygun olmayacaktır.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House avantajları ve dezavantajları konularına değindik. Bir Tiny House sahibi olmadan önce bu içeriğimizi okuduğunuz takdirde satın almadan önce daha doğru düşünebilirsiniz. Umarız ki içeriğimiz işinize yaramıştır ve tüm sorulara cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız Merlin Yapı ailesini tercih edebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde siz değerli müşterilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığıyla bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!