HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House İle Yolculuk Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Tiny House İle Yolculuk Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Tiny House İle Yolculuk Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Tiny House’lar günümüzün en popüler yapı tiplerinden bir tanesidir. Özellikle günümüz şartlarında ki bilinçsiz tüketim problemlerini düşündüğümüz takdirde Tiny House’lar insanlık için çok önemli bir hal alıyor. İnsanoğlu olarak birçok kaynağı bilinçsiz bir şekilde tüketiyoruz, bu bilinçsiz tüketimde ilerleyen zamanlarda bize bazı problemler yaşatacak. Susuzluk ve kuraklık gibi problemler günümüzde bile yavaş bir şekilde etkisini göstermeye başlıyor. Tiny House’lar, kullanıcısına minimal bir yaşam sağladığı için otomatik olarak tüketimde minimalleşiyor, böylelikle doğaya ve çevreye karşı daha iyi bir insan olmanızı sağlıyor. Günümüzde insanlar evlerinde birçok işlevsiz ve gereksiz eşya bulundururlar. Bu bazen hiç oturulmamış bir koltukta olabilir bazen hiç kullanılmamış bir aynada olabilir. Evinizde ki eşyalara bir göz atın ve hiçbir işlevi olmayıp sadece görevi yer kaplamak olan eşyalarınızı bulmaya çalışın. Emin olun, o kadar çok eşya bulacaksınız ki buna siz bile şaşıracaksınız. Bu eşyaları bulup evinizden attığınız zaman hiç kuşkusuz ki son derece ferah bir eve kavuşmuş olacaksınız. İşte Tiny House’lar da tam olarak bunu yapmaktadır, gereksiz her türlü şeyden kurtularak yaşam alanımız olan evlerimizi olabildiğince minimal bir hale getirmek. Biz bugünkü içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House nedir ve Tiny House ile yolculuk yapmadan önce bilmeniz gerekenler konularını olabildiğince detaylı bir şekilde anlatacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmanda hadi başlayalım!

Tiny House Nedir?

Tiny House aslında bir yapı tipinden daha çok hayat felsefedir. Bu evler genellikle tekerlekli şekilde tasarlanır fakat sabit halleri de mevcuttur. Ortalama 10 veya 50 m2 arasında değişiklik göstermektedirler. Tiny House’lar Minimalizm felsefesinin odak alındığı yapı tipleridir. Bu evlerde asıl amaç işlevsellik ve minimalliktir. Tiny House’ların m2 bakımından ufak olduklarına bakmayın, işlevsellik konusunda saraylarla bile kapışabilecek gelişmişliktedirler.
Tiny House felsefesi ilk olarak 2008 yılında patlak vermiş olan küresel ekonomik kriz döneminde Amerika vatandaşları tarafından alternatif konut olarak ortaya çıkmış bir felsefedir. Amerika’da popülerleşmeye başladıktan sonra diğer batı ülkelerinde de oldukça yaygınlaşmıştır. Günümüzde ise ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir biçimde kullanılmaktadır.

Tiny House İle Yolculuk Yapmak

Tekerlekli bir biçimde tasarlanmış olan Tiny House’lar yapıları gereği hareketliliğe karşı oldukça uyumlulardır. Özellikle tekerlekli Tiny House’lar bir nevi karavan olarak bile görülmektedir. İnsanların çoğu Tiny House’ları ile beraber ülkelerinden tutun Dünya’yı bile gezmektedir. Daha önceden hiç Tiny House’unuz ile yolculuk yapmadıysanız merak etmeyin, bu içeriğimizde Tiny House ile yolculuk yapmadan önce bilmeniz gereken her şeyi detaylı bir şekilde sizlere anlatacağız. Hadi başlayalım!

Boyut Çok Önemlidir

Tekerlekli Tiny House’unuz ne kadar küçükse taşınması da o kadar kolay ve ucuz olacaktır. Tiny House’lar yapıları gereği zaten çok ufak evler olsa bile bazen bu evler çok uzun veya geniş olabiliyor. Bu yazıyı okurken Tiny House satın almamışsanız bu maddeye çok dikkat etmenizi öneririz. Evinizi seçerken çok büyük ya da geniş seçmemeye özen gösterin.
  • Yakıt Verimliliği
Tiny House’unuz ne kadar uzun ve geniş olursa ağırlığı da aynı oranda artacaktır. Evinizi çeken aracınız bu ağırlık ile doğru orantılı bir şekilde daha çok zorlanacağı için haliyle daha fazla yakıt harcayacaktır. Bundan dolayı ortalama yakıt tüketiminiz biraz artabilir. Buna dikkat ederek yola çıkmanızı öneririz.
  • Manevra Kolaylığı
Tiny House’unuz ne kadar uzun ve geniş olursa manevra kabiliyetiniz o kadar düşük olacaktır. Eviniz çok uzun ve büyükse dönemeçlerde çok dikkatli ve uyanık olmanızı öneririz.
  • Park Seçenekleri
Tiny House’unuz ne kadar ufak olursa park etmek için bölge bulmanız çok daha kolay olacaktır. Çok daha dar bölgelere giriş yapabileceğiniz için park alanı seçeneğiniz çok daha fazla olacaktır. Tiny House’unuz uzun ve genişse ne yazık ki park etmekte sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Önce Güvenlik

Güvenlik kesinlikle en ön planda olmalıdır. Yoldayken gözünüzü bir saniyeliğine kapatmanız bile geri alınmayacak kazalara ve kayıplara yol açabilir. Yola çıkmadan önce bir seyahat planlaması yapmanız sizin yararınıza olur. Yoldayken ani karar değişiklikleri seyahatteki keyfinizi kaçırabilir. Ek olarak daha önceden arabadan ayrı bir yük taşımadıysanız yola çıkmadan önce mutlaka pratik yapmalısınız. Manevraları ve U dönüşlerini iyice deneyimledikten sonra yola çıkmanız daha iyi olacaktır.

Park Yerleri

Tiny House’unuz ile gezerken karavan parkları, kamp alanları ve sahil gibi bölgelere oldukça sık bir şekilde park edeceksiniz zaten. Asıl sorun park etmek zorunda kaldığınızda nerelere park edeceğinizdir. A noktasından B noktasına giderken özellikle uzun yolculuklarda ihtiyaç anında nerelere park edebileceğini bilmeniz çok önemlidir.
Arkada eviniz varken iyi bir park yeri bulmak her zaman kolay değildir. İşte seyahat planı yapmak bu yüzden çok önemlidir. Yolculuk esnasında nerelere park edeceğinizi önceden işaretlerseniz keyifli ve dertsiz bir yolculuk yaşayabilirsiniz.
Uzun yolculuklarda özellikle yol kenarında ki işletme topluluklarının olduğu bölgeler iyi bir park alanı olabilir. Tabii bu yerleri zorunlu olmadıkça kullanmak pek mantıklı değildir. Onun dışında alışveriş merkezlerinin açık otoparkları da iyi bir seçenek olabilir.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House ile yolculuk yapmadan önce bilmeniz gerekenler ve Tiny House nedir konusunu detaylı bir şekilde anlattık. Umarız ki bu içeriğimiz size bu konularda yardımcı olabilmiş ve her türlü soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız Merlin Yapı ailesini tercih edebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde siz değerli müşterilerimizi Tiny House sahibi yapıyoruz. Sizde bize katılın hayallerinizi hep beraber gerçeğe dönüştürelim!  +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Merlin Yapı ailesi olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!