HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House Kaç Günde Yapılır?
Tiny House Kaç Günde Yapılır?

Tiny House Kaç Günde Yapılır?

Tiny House son yılların en popüler yapı tiplerinden bir tanesidir. Özellikle bu pandemi döneminde yaşanan sokağa çıkma yasaklarından ötürü birçok insan evlerinde zaman geçirmekten bıktı. İnsanlar artık doğayla iç içe ve özel bahçeli mülklere daha fazla ilgi göstermekte. Günümüzde ne yazık ki herkesin bahçeli ve doğayla iç içe bir ev satın alabilecek kadar geliri yoktur. Bahçeli ve doğayla iç içe evler ortalama 500.000 ile 1.000.000 TL arasında fiyatlara satılmaktadır. Bir arsa satın alıp Tiny House yerleştirmek ise bu fiyatların onda birine denk gelmektedir. Tiny House satın almadan önce en fazla sorulan sorulardan bir tanesi ise kaç gündü yapıldığıdır. Tiny House kaç günde yapılır sorusu gerçekten en çok sorulan ve cevabının en çok merak edildiği sorulardandır. Biz bu içeriğimizde bir Tiny House’un kaç günde kullanıma hazır hale getirildiğini sizlerle paylaşacağız. Siz değerli okurlarımızı daha fazla sabırsızlandırmadan hadi gelin hep beraber içeriğimize başlayalım!

Tiny House Nedir?

Tiny House bir hayat felsefesidir. İnsanların birçoğu Tiny House’lara sadece bir yapı tipi gözüyle bakmaktadır, Tiny House’lar Minimalizm felsefesinin odak alındığı evlerdir. Bu evler Minimalist insanlar için bulunmaz hint kumaşı niteliğindedir. Tiny House’lar 10 ile 50 m2 arasında büyüklüğe sahiptirler. Tekerlekli ve sabit olmak üzere iki varyasyonla üretilen bu evlerin en çok tercih edilen varyasyonu tekerlekli varyasyonudur. Tiny House’ların boyutları birçok kişi için yetersiz olarak nitelendirilebilir fakat normal evlerde yapabildiğiniz her şeyi bu evlerde de yapabilirsiniz. Tiny House’ların amacı tamamıyla işlevselliktir. İşlevsellik konusunda bu evler saraylarla bile yarışabilecek kapasitededir.

Tiny House Nasıl Ortaya Çıktı?

İlk Tiny House Amerikalı bir evsiz tarafında alternatif konut fikri amacıyla icat edilmiştir. 2008 yılında patlak vermiş olan küresel ekonomik kriz döneminde birçok insan işlerinden kovuldu ve ne yazık ki evsiz kaldı. Aralarından bir tanesi ise Tiny House fikri sayesinde evsizlikten kurtulmuş ve birçok kişinin de kurtulmasını sağlamıştır. Günümüzde Tiny House’lar ise Minimalizm felsefesine ev sahipliği yapmaktadır. Tiny House’lar Amerika’da ve diğer batı ülkelerinde popülerleştikten sonra günümüzde ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir şekilde üretilmekte ve kullanılmaktadır.

Tiny House Kaç Günde Üretilir?

Günümüzde milyarlarca insanın yaşadığı betonarme evler ortalama 1 ile 2 yıl arasında bir üretim süresine sahiptirler. Hal böyle olunca ne yazık ki insanlar her yapının bu süreler içinde üretildiği sanıyor. Tiny House’ların en büyük avantajları hiç kuşkusuz çok kısa üretim süreleridir. Peki Tiny House kaç günde yapılır? Bu sorunun cevabı aslında istediğiniz modelden tutun çalıştığınız firmaya kadar değişiklik göstermektedir. Birazdan sizlerle bir Tiny House’un ortalama yapım süresini paylaşacağız, bu sayede bu konu hakkında genel bir fikre sahip olabilirsiniz.
Tiny House’lar ortalama 1 veya 2 ay içerisinde üretilir ve kullanıma hazır hale getirilir.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Tiny House Kaç Günde Yapılır?” sorusunu detaylı bir şekilde cevapladık. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve Merlin Yapı’yı arayın. Yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde şu an Türkiye’nin en kaliteli ve dayanıklı Tiny House’larını üretmekteyiz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!