HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House Nedir? Tiny House Akımı Ve Tarihçesi
Tiny House Nedir? Tiny House Akımı Ve Tarihçesi

Tiny House Nedir? Tiny House Akımı Ve Tarihçesi

Tiny House nedir diye merak edip bu kavramı internette çevirmeye kalktığınız takdirde karşınıza ufak veya küçük ev tarzı sonuçlar çıkacaktır. Tiny House kavramı küçük veya ufak ev diye çevrilip konunu kapatılacağı kadar basit bir kavram değildir. Tiny House dediğimiz kavram aslında bir akım olmakla beraber tarihçesi de olan bir konudur. Dilerseniz hadi gelin bu Tiny House kavramını daha detaylı bir şekilde öğrenelim!
Tiny House az öncede söylediğimiz gibi aslında bir akımdır. Tiny House’lar adından da anlaşılacağı üzere olabildiğince ufak evlerdir. Bu evlerde ki ana amaç ufak olması değil, gereksiz ve işlevi olmayan her şeyin olmadığı evlerdir. Hal böyle olunca da m2 bakımından bir hayli rahat bir şekilde tasarruf edilebiliyor. Bir Tiny House genelde 10 ile 50 m2 arasında bir büyüklüğe sahip olur. Birçok insan “Bu kadar küçük evlerde yaşanır mı?” diyor fakat bu evlerde ki amaç işlevsellik. Emin olun Tiny House’da yaşayan bir insan normal bir apartman dairesinde yaşan insanın yapabildiği her şeyi rahat bir şekilde Tiny House’nda da yapabilmektedir.
Kısacası Tiny House’lar insanlara minimalist bir yaşam tarzı sunarken uygun maliyet ve çevre dostu yapısıyla beraber huzurlu bir yaşam alanı sunmayı planlayan bir hayat felsefedir.


Tiny House Rehberi

Ruhsat istemeyen prefabrik ev : Tiny House
 

Tiny House Tarihçesi

Ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan Tiny House akımı ilk olarak 2008 yılında küresel ekonomik kriz döneminde Amerika’da ki insanların alternatif bir konut aramasıyla beraber ortaya çıkmıştır. Daha sonrasında da batı ülkelerinde de gelişerek bir sektör haline gelmiştir.

Tiny House Avantajları Ve Dezavantajları

  • Tiny House’lar özellikle doğayla iç içe olunan bölgelere inşa edilebildiği için doğanın huzuru kuşkusuz en büyük avantajlardandır.
  • Tiny House üretilirken ve hatta kullanırken bile enerji tüketimini en minimum seviyede tutar, bu sayede çevreye ve doğaya karşı olumlu bir çözümdür.
  • Tiny House’lar sadece m2 bakımından ihtiyaçlarını küçültmekle kalmaz ek olarak tüketim alışkanlıklarınızı da en aza indirgemeye olanak sağlar.
  • Tiny House’lar sayesinde çok uygun fiyatlara ev sahibi olabilirsiniz.
  • Taşınabilir Tiny House’lar sayesinde dilediğiniz her alanda yaşamanıza devam edebilirsiniz. Evinizi konumlandırmak için bölge seçimi bu konunun dezavantajlarındandır.
  • Evden çalışabileceğiniz bir işiniz yoksa Tiny House sizin için bir eziyete dönebilir. Her gün sabah sekizde çıkıp şehre gidip gelmek evinizin keyfini çıkarmanıza engel olabilir. Evden çalışabileceğiniz bir işiniz varsa Tiny House’lar sizin için bulunmaz hint kumaşı olacaktır.
  • Tiny House’lar yanında minimalist bir yaşamı da getirdiği için ilk başlarda bu yaşam tipine alışmanız biraz zorlayıcı olabilir.
  • Elektrik ve su altyapısının olmadığı bölgelerde Tiny House’unuzu konumlandırırsanız ciddi problemler ile karşılaşabilirsiniz.
Merlin Yapı olarak Tiny House satın almadan önce birkaç aylık kiralama yapmanızı öneririz. Bu sayede bu yaşam tarzının size uygun olup olmadığını önceden gözlemleyebilir ve birçok masrafın altından geç olmadan kalkabilirsiniz.

Tiny House Nasıl Yapılır?

Tiny House yaptırmak için karşınızda iki adet seçenek var. İlk seçeneğiniz bir mimar ile çalışarak kendi ihtiyaçlarınıza özel sıfırdan bir Tiny House projesi çizdirmek ve bunu yaptırmak. İlk seçeneğimiz haliyle birazcık daha masraflı ve meşakkatli olacaktır. Mimar bulmaktan tutun evi yaptırmaya kadar her şeyle siz uğraşacaksınız. Her şeyi sıfırdan yaptıracağınız içinde otomatik olarak masraf daha da artacaktır. İkinci seçeneğiniz ise Merlin Yapı ailesi ile çalışarak hayalinizde ki Tiny House projesini beraber oluşturmak. Çok daha uygun ve zahmetsiz bir seçenek olarak prefabrik yapılarımıza göz atabilir ve satın alabilirsiniz. Bu sayede çok daha uygun maliyetler ve zahmetsiz bir şekilde bir Tiny House sahibi olabilirsiniz.

Tiny House Fiyatları

Tiny House fiyatları ne yazık ki aşırı derecede farklı faktörden dolayı değişiklik göstermektedir. M2, kat sayısı, yapının malzemesi ve hatta tasarımına kadar bile değişiklik gösterilebilmektedir. Tiny House’lar minimum 50.000 TL’den maksimum 250.000 TL’ye kadar değişiklik göstermektedir. Burada önemli olan sizin ihtiyaçlarınız ve istekleriniz. Ne kadar çok ihtiyacınız ve isteğiniz olursa fiyatta o kadar artacaktır.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House nedir, akımı ve tarihçesi konuları hakkında detaylı bilgiler verdik. Umarız ki bu içeriğimizden fayda sağlayabilmiş ve aklınızda ki bütün sorulara cevap bulabilmişsinizdir. Sizde bir Tiny House sahibi olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı ailesiyle gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz. Yılların vermiş olduğu tecrübe ve bilgi sayesinde hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyoruz. Sizde hayallerinizi anlatın hep beraber gerçeğe dönüştürelim! +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Unutmayın, sizin için buradayız ve hep burada olacağız!