HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
 Tiny House Sabit Mi Yoksa Tekerlekli Mi Tercih Edilmelidir?
 Tiny House Sabit Mi Yoksa Tekerlekli Mi Tercih Edilmelidir?

 Tiny House Sabit Mi Yoksa Tekerlekli Mi Tercih Edilmelidir?

Tiny House’lar tekerlekli ve sabit olmak üzere iki farklı model ile üretilmektedir. Sabit ve tekerlekli Tiny House’ların avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Bazı insanlar için bu dezavantajlar avantaj olabiliyorken bazıları içinde avantajlar dezavantaj olabiliyor. Biz bu içeriğimizde Tiny House satın almadan önce sabit mi yoksa tekerlekli mi satın almanız gerektiğini size detaylı bir şekilde açıklayacağız. Avantajlar ve dezavantajlar başta olmak üzere çeşitli karşılaştırmalar yaparak hangi modelin sizin için uygun olduğunu hep beraber bulmuş olacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi içeriğimize başlayalım!

Tiny House Nedir?

Tiny House bir yapı tipinden daha çok bir yaşam felsefesidir. Minimalizm felsefesini yaşatan en iyi yapılardan ilkidir. Tiny House’lar 10 ile 50 m2 arasında bir büyüklüğe sahip olurlar. Bunun yanı sıra tekerlekli ve sabit olmak üzere iki çeşit modelden oluşurlar. Tiny House’larda yapılmak istenilen şey m2’yi küçültmek değil işlevselliği arttırmaktır. Bir düşünün, evinizde gerçekten hiçbir şeye yaramayan eşyaların kapladığı yerler sizce kaç m2’dir? Ek olarak birçok eşya artık günümüzde birden çok amaca hizmet edebilmektedir fakat evlerde genellikle tek bir amaç için kullanılan ürünler tercih edilir. Tiny House işte tam olarak buna karşı çıkmaktadır. İnsanların birçoğu 50 m2 evde yaşanır mı tarzı düşüncelere kapılmaktadır fakat Tiny House’ların normal bir evden hiçbir farkı yoktur. Normal bir evde yapabildiğiniz her şeyi Tiny House’ta da aynı konforda yapabilirsiniz. Dediğimiz gibi, Tiny House’lar işlevsellik konusunda saraylarla bile yarışabilecek düzeydedirler.

Tiny House’lar Nasıl Ortaya Çıktı?

İlk Tiny House, küresel ekonomik kriz döneminde ucuz yollu alternatif konut arayışında olan Amerikalı bir insan tarafından icat edilmiştir. Tiny House’lar Amerika’da yaygınlaşmaya başladıktan sonra diğer batı ülkelerinde de yaygınlaşmıştır. Günümüzde ise ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Neden Sabit Tiny House Seçmelisiniz?

Sabit Tiny House’lar gerçekten birçok konuda avantajlı olabilmektedir. Dilerseniz hadi gelin sabit Tiny House’ların ne gibi avantajları var hep beraber öğrenelim!

Güvenlilik

Sabit Tiny House’ların en büyük avantajı çok güvenli olmalarıdır. Satın almış olduğunuz arsaya yerleştireceğiniz Tiny House’unuza sizden başka hiç kimsenin girmemesini rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Tekerlekli Tiny House’larda bu çok büyük bir dezavantajdır, tekerlekli evinizi park ettiğiniz yer güvenli değilse sürekli huzursuz olursunuz. Sabit Tiny House’larda böyle bir dert yok, evinizin konumu sizin kontrolünüz altında olduğu için geceleri evinizde bile olmasanız rahat bir uyku çekebilirsiniz.

Mahremiyet

Sabit Tiny House’unuzu yerleştirmiş olduğunuz arsa tamamıyla sizin özel mülkünüz olduğu için yabancı insanlar ile yüz yüze gelme olasılığınız yoktur. Tekerlekli Tiny House’larda park edilen yerler çoğunlukla insanların olduğu bölgeler olduğu için mahremiyet ve gizlilik ne yazık ki pek ön planda olamıyor. Özel mülkünüzde sabit Tiny House’unuzla beraber huzurlu dakikalar geçirebilirsiniz.

Özel Alan

Evinizin bulunduğu arsa sizin olduğu için özel alanlara sahip olabilirsiniz. Bu alanlara ister havuz ister kış bahçesi tarzı uygulamalar yapabilirsiniz. Tekerlekli Tiny House’larda kaplumbağa misali turladığınız için özel alanlarınız ne yazık ki olmayacaktır. Sabit Tiny House’un en iyi yanlarından biri özel alanlardır.

Neden Tekerlekli Tiny House Seçmelisiniz?

Aslına bakarsanız tekerlekli Tiny House’lar en çok tercih edilen ve doğru olan modeldir. Tekerlekli Tiny House’lar tıpkı diğer modeli olan sabit Tiny House’lar gibi avantajlı olabiliyorlar. Dilerseniz hadi gelin tekerlekli Tiny House’ların ne gibi avantajları var hep beraber öğrenelim!

Mobilite

Tekerlekli Tiny House’ların tabii ki de en büyük avantajı taşınabilir olmalarıdır. Herhangi bir konumdan başka bir konuma gideceğiniz zaman küçük evinizde sizinle beraber gelebilir. Bunun yanı sıra Tiny House’unuz ile beraber tüm ülkeyi hatta Dünya’yı bile turlayabilirsiniz. Taşınabilir olduğu için dilediğiniz bölgede konaklayabilirsiniz. Bazen bir sahil kenarında bazen ise bir ormanda. Emin olun, bunun huzurunu başka hiçbir yapıda bulamazsınız.

Otel Ücreti Ödemeyin

Birçok insan yazın çeşitli tatil beldelerine gitmek istiyor fakat fahiş fiyatlarda olan otellere verecek bütçe ne yazık ki birçok insanda yok. Tekerlekli Tiny House sayesinde tatilinizi evinizle beraber yapabilir ve otellere on binlerce lira ödemeden çok uygun fiyatlara tatil yapabilirsiniz. Üstelik otellerin aksine her gün farklı bir plajda denize girebilirsiniz.

Hem Tekerlekli Hem Sabit

Tekerlekli Tiny House’ların en iyi yönlerinden birisi ise gerektiğinde sabit bir eve dönüştürebiliyor olabilmenizdir. Yolculuk serüveni sizi yordu ve fikrinizi değiştirdiniz, böyle bir durumda arsa alarak tekerlekli evinizi arsanıza park edebilir ve bundan sonra sabit bir Tiny House hayatı yaşayabilirsiniz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Tiny House Sabit Mi Yoksa Tekerlekli Mi Tercih Edilmelidir?” konusunu ele aldık. Umarız ki içeriğimiz sizin için faydalı ve sorulan her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı ile beraber olabilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde Türkiye’de üretilen en iyi Tiny House’ları yapmaktayız. Siz sadece hayallerinizi anlatın ve gerisini bize bırakın! +90 282 264 26 07 bu numara aracılığıyla bizimle iletişime geçebilir ve aklınızda ki bütün soruları bize sorabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!