HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House Sahiplerinin Bilmesi Gereken 7 Güvenlik Önlemi
Tiny House Sahiplerinin Bilmesi Gereken 7 Güvenlik Önlemi

Tiny House Sahiplerinin Bilmesi Gereken 7 Güvenlik Önlemi

Günümüzde insanlar olarak aşırı derecede bir tüketim alışkanlığımız mevcut. Doğadan tutun hayvanlara kadar her türlü şeyi bilinçsiz bir şekilde tüketiyoruz. İnsanoğlu olarak hiçbir zaman az ile yetinmiyor az ile yetinmeyi bir tür acizlik olarak görüyoruz. Tüketim alışkanlığının yanında ise alışveriş bağımlılığı boy göstermektedir. Mağazalarda veya marketlerde bulunan binlerce işlevsiz ve hiçbir işe yaramayan ürünler ise alışveriş bağımlılığımızı kanıtlar niteliğinde. Evinizde ki eşyalara dikkatli bir şekilde baktığınız takdirde birçok eşyanın size hiçbir fayda sağlamadığını göreceksiniz. Evinizi, işlevsiz ve işe yaramaz eşyalardan arındırdığınız takdirde ne kadar huzurlu bir ortam elde edeceğinizi deneyimleyebilirsiniz. Şimdi siz değerli okurlarımızı Minimalizm odaklı bir yapı tipi olan Tiny House’lar ile tanıştırmak isteriz. Hadi gelin, lafı daha fazla uzatmadan Tiny House nedir ve Tiny House sahiplerinin bilmesi gereken 7 güvenlik önlemi konularına hep beraber geçelim.

Tiny House Nedir?

Tiny House aslında bir yapı tipinden daha çok bir hayat felsefesidir. Bu evler genellikle tekerlekli veya sabit formda 10 ile 50 mt2 arasında tasarlanır. Minimalizm felsefesinin odak alındığı bu evlerde işlevsiz hiçbir obje bulunmaz. M2 bakımından küçük olan Tiny House’lar işlevsellik bakımından saraylar ile bile yarışabilir. Tiny House’lar Minimalist insanlar için biçilmiş kaftandır.
Tiny House’lar, 2008 yılında başlamış olan küresel ekonomik kriz döneminde Amerikalılar tarafından alternatif konut amacıyla tasarlanmış evlerdir. Ardından batı ülkelerinde de hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlamış ve günümüzde ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Tiny House Sahibiyseniz Bilmeniz Gereken 7 Güvenlik Önlemi

Tiny House’lar ufak ve hareketli olmasından ötürü hırsızlar için kolay bir seçim haline gelir ne yazık ki. Bu nedenden ötürü ev güvenliği mutlaka birinci öncelik olmalıdır. Birazdan anlatacaklarımızı eğer bir Tiny House sahibiyseniz mutlaka eksiksiz bir şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde pek hoş olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hadi gelin, güvenlik önlemlerine geçelim!

Bağlantı Kilidi

Tiny House ile aracınızı bağladığınız bağlantı noktası için bir kilit bulundurmanız gerçekten çok büyük bir güvenlik önlemidir. Bağlantı kilidi sayesinde hırsızlar evinizi siz yokken bağlantı noktasından sökemez ve sökemedikleri için çalamazlar. Bağlantı kilidi, uygun maliyetli ama çok güçlü bir güvenlik yöntemidir.
Örnek bir bağlantı kilidi.

Tekerlek Kilidi

Özellikle tekerlekli bir Tiny House sahibiyseniz ev ile beraber almanız gereken bir güvenlik ekipmanı olan tekerlek kilidi tıpkı bağlantı kilidi gibi çok büyük bir güvenlik sağlar. Hırsızlar evinizi ittiremediği için çalamazlar ve bu sayede Tiny House’unuzdan ayrı kalmazsınız. Tekerlek kilidi çok önemli bir güvenlik ekipmanı olsa da fiyatı aynı oranda uygundur.
Örnek bir tekerlek kilidi.

Hareket Ve Ses Sensörleri

İleri teknolojik bir ürün olan hareket ve ses sensörleri gerçekten bazen hayat kurtarabiliyor. Siz evde yokken evinizin içinde veya dışında herhangi bir şüpheli hareket veya ses oluştuğu takdirde bu sensörler telefonunuza bildirim göndermektedir. Bu sayede evinizden çok uzakta bile olsanız gerekli uyarıları 7/24 saat alabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde olan bir güvenlik önlemidir.

Bağlantı Noktasını Engelleyin

Tiny House’unuz ile aracınızı bağlayabildiğiniz bağlantı noktasını engelleyin. Evinizi park ettiğiniz bir konumda aracınızı evinizin bağlantı noktasına paralel park ederseniz geleneksel bir yöntem ile iyi bir koruma sağlamış olursunuz. Potansiyel hırsızlar bağlantı noktasına erişemeyeceği için evinizi herhangi bir araca bağlayıp çekemeyeceklerdir.

Güvenlik Kamerası

Günümüzde en basit fakat en yararlı yöntemlerden biri olan güvenlik kamerası sayesinde hırsızları büyük ölçüde caydırabilirsiniz. Eskiden olduğu gibi de herhangi bir altyapıya gerek duymazsınız. Portatif güvenlik kameralarından satın alarak dilediğiniz alana koyabilir ve akıllı telefonunuzdan evinizi 7/24 takip edebilirsiniz.
Örnek güvenlik kamerası.

GPS

Tiny House’unuzun içine gizleyeceğiniz bir GPS cihazı olası herhangi bir hırsızlık durumunda en kısa sürede evinizin konumunu öğrenmenizi sağlar. Eviniz çalındığı takdirde geç olmadan GPS cihazı ile konum öğrenebilir ve gerekli aksiyonları alabilirsiniz.

Tekerlek Çıkarma

Tiny House’unuz ile bir bölgede çok uzun süreler kalmayı planlıyorsanız evinizin tekerleklerini çıkarmak iyi bir plan olabilir. Tekerlek olmadığı takdirde aracınız yolda gidemeyeceği için hırsızları çok büyük oranda caydırabilirsiniz. Evinizi park ettiğiniz yerde çok uzun kalmayı planlamıyorsanız tekerlekleri çıkarmakla uğraşmanızı önermeyiz. Tiny House’unuzun toplam ağırlığının %70’nin tekerlekler üstünde olması gerektiğini unutmayın.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House nedir ve Tiny House sahiplerinin bilmesi gereken 7 güvenlik önlemi konularını detaylı bir şekilde işledik. Umarız ki bu içeriğimiz siz değerli okurlarımız için faydalı olmuştur. İçeriğimizde anlatmış olduğumuz güvenlik önlemlerini evinizde uygulamayı ihmal etmeyin. Tiny House sahibi değilseniz ve olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı ailesiyle tanışın! Yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde siz değerli müşterilerimizi Tiny House sahibi yapıyoruz. Sizde Merlin Yapı’ya gelin hayalleriniz gerçek olsun. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bize ulaşabilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Sizin için buradayız ve hep burada olacağız!