HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey
Tiny House Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Tiny House Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Son yıllarda her şey gibi hayatta pahalılaştı. Tabiri caizse günümüzde bir tek nefes alıp vermek tamamıyla ücretsizdir. Hal böyle olunca insanlar artık çok daha uyguna yaşamanın yollarını bulmak zorunda kaldılar. Uygun fiyatlı ve özellikle aşırı derecede verimli bir konut satın almayı düşünüyorsanız ilk tercihiniz mutlaka Tiny House olmalıdır. Daha düşük yaşam giderlerine ve basit bir yaşam tarzına kredi çekmeden sahip olmak ister misiniz? Herhalde yeryüzünde bunu istemeyecek insan yoktur.  
Tiny House’lar doğayla uyumluluk, kolay bakım ve üst düzey enerji verimliliği vaat etmektedir. Bu sayede özellikle betonarme tarzı konutlarda kalan insanların Tiny House geçtiklerinde masrafları yarı yarıya düşecektir. Tiny House’lar Minimalizm odaklı bir yaşam stili sunduğu için masraflarda aynı şekilde minimal kalacaktır. Biz bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House satın almadan önce dikkat etmeniz gereken 7 şey konusunu detaylı bir şekilde işleyeceğiz. Birazdan sizlerle paylaşacağımız bu maddelere dikkat ederek Tiny House’ların size göre olup olmadığına karar verebilirsiniz. Bu sayede ilerde oluşabilecek problemlere karşı çok daha hazırlıklı olabilirsiniz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi içeriğimize geçelim!

Tiny House Nedir?

Tiny House denildiği zaman akla hemen bir yapı tipi olduğu gelir fakat Tiny House’lar bir yapı tipinden çok daha fazlasını temsil etmektedir. Tiny House’lar bir yaşam felsefesidir, Minimalizm felsefesini yaşatabileceğiniz en iyi yapı tiplerinden bir tanesidir. Tiny House’lar ortalama 10 veya 50 m2 arasında büyüklüğe sahiptirler. Bu evlerde ki asıl amaç işlevsellik ve minimalliktir. Tiny House’lar birçok insan için “çok ufak” olarak nitelendirilebilir fakat işlevsellik işin içine girdiği anda her şey değişmektedir. 77.000 m2’lik Buckingham Sarayı’nda yapabildiğiniz her şeyi Tiny House’unuzda da yapabilirsiniz.

Tiny House Tarihçesi

Tiny House felsefesi ve yapı tipi ilk olarak 2008 yılında patlak vermiş olan küresek ekonomik kriz döneminde Amerikalılar tarafından alternatif konut olarak gün yüzüne çıkmıştır. Tiny House’lar Amerika’da popülerleştikten ve yaygınlaştıktan hemen sonra diğer batı ülkeleri tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Günümüz itibarıyla ise Tiny House’lar ülkemizde dahil birçok ülkede aktif ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Tiny House Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hayatınız boyunca Tiny House’lar ile alakalı bir tecrübeniz olmamışsa mutlaka bu içeriğimizi detaylı bir şekilde okuyun. Tiny House satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri öğrendiğiniz takdirde ileride oluşabilecek problemlere karşı çok daha kolay bir şekilde önlem alabilirsiniz. İsterseniz hadi gelin, Tiny House satın almadan önce dikkat etmeniz gereken 7 şey konumuza başlayalım!

Ailenizi Ve Yaşam Tarzınızı Düşünün

Tiny House’lar bekarlar, çiftler ve özellikle emekliler için mükemmel yapı tipleridir. Şunu aklınızdan çıkarmayın, Tiny House’larda fazla yeriniz olmayacak fakat uyumak, yemek hazırlamak ve duş almak için fazlasıyla yeriniz olacak. Çok kalabalık bir aile iseniz Tiny House’lar sizin için pek uygun olmayabilir. Özellikle çocuklarınız yetişkinlik çağına girmişse onların mahremiyetini Tiny House’unuzda koruyabilmek sizin için çok zor olabilir.
Tiny House’lar da asıl amaç tamamıyla doğayla iç içe olmaktır. Evin içinde olabildiğince az vakit geçirilir ve geriye kalan vakit genellikle bahçede mangal yapmak, komşularla sohbet etmek ve bahçe işleriyle uğraşmakla geçer. Yaşam tarzınız çoğunlukla evin içinde geçiyorsa Tiny House’lar sizi uzun vadede fazlasıyla daraltabilir.
Tiny House’lar özellikle evcil hayvan sahibi insanlar için bire birdir. Yol arkadaşınız olan evcil hayvanınız dilediği zaman bahçeye çıkabilir ve özgürce koşarak eğlenebilir. Apartman dairesinde evcil hayvan bakmak herkesin bildiği üzere ne yazık ki çok zordur fakat Tiny House sahibiyseniz evcil hayvanınız ile beraber çok eğlenceli ve huzurlu dakikalar geçirebilirsiniz.

Uzun Vadeli Maliyetleri Düşünün

Tiny House sahibi olmadan önce kanalizasyon, su temini, elektrik ve internet erişimi gibi konuları düşünmeniz gerekmektedir. Günümüzde insanların çoğu elektrik gibi konularda güneş panelleri gibi araçları kullanmaktadır. Bu sayede ücretsiz elektriğe kavuşmakla beraber uzun vadede çok karlı bir işe imza atmış olurlar. Özellikle bütçeniz kısıtlıysa bu tarz yaratıcılıkları düşünmeniz gerekirse kendiniz icat etmeniz gerekmektedir.
Günün sonunda Tiny House’ta yaşamak geleneksel yapılarda yaşamaya kıyasla çok daha ucuza gelecektir. Ev küçük olunca masraflarda aynı oranda küçülmektedir.

Düzeninizi Bilin

Tiny House satın almadan önce mutlaka evin düzenini detaylı bir şekilde öğrenin. Bu sayede inşaat firması ile daha düzgün ve doğru bir iletişim kurabilirsiniz. Elektrik işleri, sıhhi tesisat ve borular dahil her şeyin nereye kurulacağını öğrendiğiniz takdirde kendi isteğinize göre yeniden tasarlatabilir ve dizayn ettirebilirsiniz. Odaların konumlarını ve m2 bakımından büyüklüklerine erişebilirseniz her şeyi kendi isteğinize göre düzenlettirebilir ve kişileştirebilirsiniz.
Unutmayın, Tiny House’unuz inşa edilmeye başlandıktan sonra yapacağınız her türlü değişiklik size çok daha fazla paraya ve zaman mal olacaktır. Bu tarz durumlara sebebiyet vermemek adına üreticiniz ile iletişime geçerek ev planınızı inceleyin ve gerekli düzenlemeleri daha inşaat başlaman önce yapın. Böylelikle hem zamandan hem maliyetten büyük bir ölçüde tasarruf etmiş olursunuz.

Komşu İlişkileri

Tiny House’lar yapıları gereği dışarıdan bakıldığı zaman aşırı derecede fazla dikkat çekerler. Tiny House’unuzu yerleştirdiğiniz bölgede çok fazla komşunuz varsa kendinizi bir anda komşunuzla mangal yaparken veya bahçenizden meyve sebze takas ederken bulabilirsiniz. Siz yapınız gereği insanlar ile iyi anlaşamıyor veya yalnızlığı seviyorsanız Tiny House’unuzu yerleştireceğiniz arsayı ıssız bir yerden almanızı tavsiye ederiz. Böylelikle mahremiyet fazla olduğu gibi yabancı insanların sizi rahatsız etmesini kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini çok seviyorsanız ve olmazsa olmazlarınız arasındaysa Tiny House’lar size bu konuda çok yardımcı olacaktır. Tiny House’unuzu yerleştirdiğiniz ilk günden itibaren fazlasıyla komşunuz olacağından emin olabilirsiniz. Tiny House’lar bu konuda çok başarılılardır!

Test Sürüşü Yapın

Sabit ve tekerlekli olmak üzere günümüzde iki adet Tiny House modeli vardır. Tekerlekli modeli satın almayı düşünüyorsanız önceden mutlaka test sürüşü yapmayı ihmal etmeyin. Araba sürerken arkada yük taşımak sanıldığı kadar basit bir olay değildir. Bunu önceden deneyimlemek ve pratik yapmak çok önemli bir detaydır. Direkt olarak Tiny House’unuz ile trafiğe çıkmak hem diğer insanların hem sizin canınızı büyük ölçüde riske atar. Bu tarz tatsız olaylarla karşılaşmamak adına mutlaka Tiny House’unuz ile test sürüşleri yapın.

Bölge Seçimi

Sabit bir Tiny House satın almayı düşünüyorsanız bölge seçimini önceden planlamanız en önemli hususlardan bir tanesidir. Yazlık bölgelerde mi yoksa kışlık bölgelerde mi yaşayacağınıza karar vermeniz ileride size büyük ölçüde zaman kazandıracaktır. Özellikle satın almayı düşündüğünüz arsayı önceden incelemeye gidin ve en yakın denizi, ulaşım bölgelerini, marketleri ve sosyal tesisleri keşfedin.  Bu sayede uzun vadede çok daha rahat ve konforlu bir yaşam sürebilirsiniz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House satın almadan önce dikkat etmeniz gereken 7 şey konusunu detaylı bir şekilde anlattık. İçeriğimiz umarız ki faydalı olabilmiştir. Sizde bir Tiny House sahibi olmayı düşünüyorsanız Merlin Yapı ailesiyle beraber bu düşünceyi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe aracılığıyla Türkiye’de ki en kaliteli Tiny House’ları üretmekteyiz. Sizde bize katılın hayallerinizi hep beraber gerçeğe dönüştürelim! +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!