HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House’lar Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?
Tiny House’lar Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Tiny House’lar Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Güzel ülkemiz Türkiye ne yazık ki bir deprem ülkesidir. Şehirlerimizin neredeyse tamamı 1. Derece deprem bölgesi seçilmiştir. Hal böyle olunca yaşadığımız yapılar gerçekten çok önemli bir hal alıyor. Bakımsız ve uzun süredir aktif bir biçimde kullanılan yapılarda yaşamak maalesef çok risklidir. En ufak bir depremde bile binanın çökme riski olduğundan dolayı yaşamınız her saniye risk altındadır. Yaşadığınız binanın depreme karşı önlem bakımlarının yapıldığından emin olun ve eğer gerekirse belediyenizden ekipleri çağırıp inceleme talep edin. Biz bugünkü içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House’ların depreme karşı dayanıklı olup olmadığını detaylı bir şekilde anlatacağız. Deprem dayanıklılığı özellikle Tiny House’lara karşı artan talep karşısında en sık sorulan sorulardan bir tanesidir. Tiny House’lar depreme karşı dayanıklı mıdır yoksa değil midir hadi gelin hep beraber öğrenelim!

Tiny House Nedir?

Tiny House aslında basit bir yapı tipinden daha çok bir hayat felsefesidir. Minimalizm felsefesinin yaşatılabileceği ve Minimalist insanların çok daha rahat yaşabileceği evlerdir Tiny House’lar. Bu evler genellikle 10 ile 50 m2 arasında bir büyüklüğe sahip olurlar. Tekerlekli ve sabit olmak üzere iki çeşit varyasyon baz alınarak üretilen bu evlerin en çok tercih edilen varyasyonu hiç kuşkusuz ki tekerlekli varyasyonudur. Tiny House’ların boyutları çok ufak olduğu için birçok insana bu evlerde hiçbir şey yapılamaz algısı oluşturmuş olabilir. Milyarca insanın yaşamış olduğu betonarme evlerde yapabildiğiniz her şeyi Tiny House’larda da rahat bir biçimde yapabilirsiniz. Tiny House’lar işlevsellik konusunda saraylarla bile yarışabilecek düzeydedirler.

Tiny House Nasıl Ortaya Çıktı?

Tiny House yapı tipini Amerikalı bir vatandaş icat etmiştir. 2008 yılında patlak vermiş olan küresel ekonomik kriz döneminde ne yazık ki birçok insan evinden oldu ve sokaklarda yaşamaya başladı. Tiny House yapı tipini icat eden Amerikalı ise bu evsizlerden birisiydi. Bu yapı tipini tamamıyla “alternatif konut” vizyonu ile icat etmiştir. Ardından Tiny House fikri o kadar çok sevilmiş ve tutulmuş ki diğer batı ülkelerinde de fazlasıyla yaygınlaşmıştır. Günümüzde ise ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir şekilde üretilmek ve kullanılmaktadır.

Tiny House’lar Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır?

Ülkemizin birçok şehrinin 1. bölge deprem bölgesi seçildiğini söylemiştik. Hal böyle olunca yaşadığımız yapıların depreme karşı dayanıklı olup olmadıklarını öğrenmemiz bizim en doğal hakkımız olmaktadır. Günümüzde binlerce insan Tiny House’larda yaşamaktadır. Tiny House’lar çelik altyapıları sayesinde depreme karşı son derece dayanıklılardır. Tiny House’lar da kullanılan malzemeler ultra dayanıklı ve esnek olduğu için deprem esnasında yıkılma olasılıkları sıfıra yakındır. Bunun yanı sıra Tiny House’larda fazla eşya olmadığından ötürü deprem anında düşüp zarar verecek eşyada yok denilecek kadar azdır. Ek olarak tekerlekli bir Tiny House evi tercih ettiyseniz sürekli konum değiştireceğinizden ötürü depreme yakalanma olasılığınız son derece azdır.
Uzun lafın kısası Tiny House’lar depreme karşı oldukça dayanıklı yapılardır.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Tiny House'lar Depreme Karşı Dayanıklı Mıdır” sorusunu detaylı bir şekilde cevapladık. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve Merlin Yapı’yı arayın. Yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde şu an Türkiye’nin en kaliteli ve dayanıklı Tiny House’larını üretmekteyiz. +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!