HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House’tan Çalışmak
Tiny House’tan Çalışmak

Tiny House’tan Çalışmak

Tiny House’ta yaşam ne yazık ki ücretsiz değildir, insanoğlu olarak sürekli bir ihtiyacımız doğmaktadır. İhtiyaç demek aynı zamanda para demektir. Kısacası yaşamımızı idame ettirebilmek için bir gelirimizin olması zorunludur. Kira aldığınız evleriniz veya işletmeleriniz yoksa bu durumda çalışmak zorundasınız fakat Tiny House sahibi olmanın amacı doğa ve huzur ile iç içe yaşamaktır, her gün sabah 8’te kalkıp işe gidecekseniz bunun hiç bir anlamı kalmaz. Bu yüzden mutlaka evden çalışabileceğiniz bir iş modeli seçmelisiniz. Freelance yani serbest çalışma yaparak yeteneklerinizi internet üzerinden satabilirsiniz, bu sayede para kazanabilir ve hayatınızı idame ettirebilirsiniz. Peki Tiny House’tan çalışmak zor mudur veya gerçekten çalışılabilir mi? Bu içeriğimizde Tiny House’ta çalışma veriminizi en üst düzeye çıkaracak önerilerde bulunacağız. Bu önerilerimizi dikkate alır ve uygularsanız verimliliğiniz arttığı gibi daha iyi ve temiz bir iş ortamına da sahip olacaksınız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi içeriğimize geçelim!

Tiny House Nedir?

Tiny House genellikle 10 ile 50 m2 arasında büyüklüğe sahip olan evlere verilen isimdir. Bu evler tekerlekli ve sabit olmak üzere iki çeşitten oluşmaktadır. Tiny House’lar çoğunlukla tekerlekli olarak tercih edilmektedir. Tiny House aslında günümüzde bir yapı tipinden daha çok bir yaşam felsefesidir. Minimalizm odaklı yaşamı hedefleyen bu evler minimalist insanlar için fazlasıyla uygundur. Tiny House’lar m2 bakımından çok ufak olsalarda işlevsellik bakımından çok büyüklerdir. Normal bir evde yapabileceğiniz her şeyi Tiny House’unuzda da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Tiny House Nasıl Ortaya Çıktı?

İlk Tiny House, 2008 yılında patlak vermiş olan küresel ekonomik kriz döneminde Amerikalı bir insan tarafından alternatif konut olarak icat edilmiştir. Bu yapı tipi o dönemde o kadar çok sevildi ki binlerce hatta milyonlarca insanın ilgisini çekti ve yaygınlaşmaya başladı. Ardından diğer batı ülkeleri de Tiny House yapımına ve kullanıma adapte olduktan sonra bu yaygınlaşma süreci iki katı hızla devam etti. Günümüzde ise ülkemizde dahil neredeyse tüm ülkelerde Tiny House’lar üretilmekte ve insanlar tarafından kullanılmaktadır.

Tiny House’tan İş Hayatına Devam Etmek

Tiny House’lar yapıları gereği küçük oldukları için bu evlerde birçok insan çalışılamayacağını düşünmektedir. Özellikle çocuklu aileler bunun imkansız olduğunu düşünmektedir. Bir dakika durun, bu kesinlikle çok yanlış ve negatif bir düşüncedir. Gerekli önlemler alınır ve düzenlemeler yapılırsa Tiny House’unuzda da rahatlıkla çalışabilirsiniz. Bizde Merlin Yapı olarak bu konu hakkında siz değerli okurlarımıza bilgi vermek için buradayız. Tiny House’ta çalışırken yapmanız ve uygulamanız gereken her şey!

Çalışma Masası

Çalışacağınız masanızı mutlaka ter temiz tutun. Dikkatinizi dağıtacak ve odağınızı bozacak her türlü ürünü masanızdan atın. Bunun yanı sıra masanızı düzenli olarak temizleyin. Temiz bir ortamda çalışmak size huzur vereceği için işinizi çok daha verimli bir şekilde yapabileceksiniz. Çalışma masanızda sadece işinize yarayan ve ihtiyacınız olan materyalleri bulundurmaya özen gösterin.

İnternet Sağlayıcısı Seçimi

Özellikle internet üzerinden bir iş yapıyorsanız internet sağlayıcınızı çok iyi seçmelisiniz. Sürekli kopan bağlantılara, düşük hızlara ve gecikmelere maruz kalmak en sinir bozucu şeylerdendir. Kaliteli bir internet sağlayıcısı araştırın, gerekirse insanlarla iletişim kurun ve fikirlerini sorun. Aldığınız geri dönüşler neticesinde satın almayı planladığınız internet sağlayıcısı ile detaylı bir görüşme yapın. Bulunduğunuz bölgede altyapı var mı ve alabileceğiniz en yüksek hız değerlini yetkiliye sormayı unutmayın. Bunların neticesinde her şey sizin için olumluysa o internet sağlayıcısıyla çalışabilirsiniz. Dediğimiz gibi internet sağlayıcı konusu gerçekten en önemli konulardandır, çok dikkatli ve temkinli olun. Aceleye getirmeyin!

İşlevsel Mobilyalar Bulun

Tiny House’unuz zaten çok ufak olduğu için çalışma ortamı yaratırken ek mobilyalar alma imkanınız yoktur. Bundan dolayı birçok işleve sahip mobilyalar seçmeye özen gösterin. Bazen bir sehpa bazen ise bir koltuk olan bile ürünler vardır. Tercihinizi bu tarz ürünlerden yana kullanırsanız m2’den büyük bir tasarruf sağlamış olursunuz.

Mutlaka Kulaklık Kullanın

Çalışırken kulaklık kullanmak ilk duyulduğunda saçma gelebilir. Çalışırken dış sesler yerine işinize odaklanmanızı sağlayacak bir müzik dinlemeniz emin olun çok daha iyi olacaktır. Bu sayede dışarıda ki ses kalabalığı sizi rahatsız etmeyeceği gibi dinleyeceğiniz müzik, odağınızı iki katına çıkaracaktır. Bunun yanı sıra görüşme yapacağınız zaman görüştüğünüz kişinin sesini çok daha net duyabilir ve onunla daha iyi konuşabilirsiniz. İnsanlarla görüşme yaptığınız bir işiniz varsa kulaklık kullanmanız şarttır!
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House’ta çalışırken odağınızı ve veriminizi arttırmak adına birkaç öneride bulunduk. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız Merlin Yapı yani bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde hayallerinizi gerçeğe dönüştürebiliriz! Sizinde hayalleriniz varsa yapmanız gereken tek şey bize ulaşmak ve hayallerinizi anlatmak, gerisini bize bırakın! +90 282 264 26 07 bu numara üzerinden bizimle iletişim kurabilir ve aklınıza takılan her soruyu bize sorabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!