HOŞGELDİNİZ
0282 264 26 07
Tiny House’unuz Kış Aylarına Hazır Mı?
Tiny House’unuz Kış Aylarına Hazır Mı?

Tiny House’unuz Kış Aylarına Hazır Mı?

Tiny House’unuz tekerlekli veya sabit olsun hiç fark etmez, kış aylarına girmeden önce mutlaka gerekli hazırlıkların yapılması kritik önem taşır. Kış mevsimindeyken Tiny House’unuzda oluşabilecek her türlü problem konforunuzdan ödün vermenize sebep olabilir. Özellikle çocuk sahibi bir aile olarak Tiny House’ta yaşıyorsanız kış aylarına girmeden önce hazırlık yapmanız iki katı önem taşımaktadır. Ne de olsa çocuklarımız kış aylarının dondurucu soğuklarına bizim kadar dayanıklı değiller. Hiçbir ebeveyn çocuklarının soğuktan dolayı üşüyüp hasta olmasını istemez. Mutlaka ama mutlaka kış mevsimine geçiş yapmadan bu içeriğimizde paylaşmış olduğumuz bakım ve kontrol önerilerini kendi evinizde uygulayın. Bu sayede hem konforunuzdan ödün vermemiş hem de problemlerle uğraşmamış olacaksınız. Tiny House kış bakımına geçmeden önce dilerseniz gelin, Tiny House’lar hakkında hiçbir fikre sahip olamayan insanlar için birazcık Tiny House nedir konusundan bahsedelim! Lafı daha fazla uzatmak istemiyoruz, hadi içeriğimize başlayalım!

Tiny House Nedir?

Tiny House’lar bir yapı tipinden daha çok bir yaşam felsefedir. Tiny House’lar genellikle 10 ile 50 m2 arasında bir büyüklüğe sahip olurlar. Tekerlekli ve sabit olmak üzere iki varyasyon seçeneğine sahip olarak satılırlar. Tiny House’lar Minimalizm felsefesini yansıtmayı amaçlayan en uygun yapılardandır. 10 m2 büyüklüğünde ki bir eve sahip olmak birçok insan için “imkansız” olabilir fakat bu evlerde ki asıl amaç tamamıyla işlevselliktir. Herhangi bir Tiny House modelinin içinde işe yaramayan hiçbir materyal bulamazsınız. Tiny House’lar işlevsellik konusunda saraylarla bile yarışabilecek şekilde tasarlanmaktadır.

Tiny House Tarihçesi

Tiny House ilk olarak Amerika’da ortaya çıkmıştır. Çıkış sebebi ise 2008 yılında patlak vermiş olan küresel ekonomik kriz döneminde insanların alternatif konut arayışıdır. Amerikalı insanlar alternatif konut arayışında ise günümüzde Tiny House olarak bilinen evleri icat etmişlerdir. Aradan geçen yıllar sonrasında ise diğer batı ülkelerinde de oldukça popülerleşen Tiny House’lar günümüzde ülkemizde dahil birçok ülkede aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Tiny House Kış Bakımı

Tiny House’larda kış bakımının çok önemli olduğundan bahsetmiştik. Ne yazık ki şöyle bir problem var, Tiny House sahipleri bile kış aylarına girerken yapılması gereken bakımları yeteri kadar iyi bilmiyorlar. Merlin Yapı olarak bu problemi gözlemledik ve çözme kararı aldık. Birazdan siz değerli okurlarımızla paylaşacağımız bu bakım önerileri sayesinde kış aylarında bile Tiny House’unuzda konforlu ve sıcak dakikalar geçirebileceksiniz. Dilerseniz lafı daha da fazla uzatmadan kış ayında Tiny House’lara yapılması gereken bakımlara geçelim!

Tesisat Bakımı

Özellikle dondurucu soğukların olduğu bölgelerde yaşıyorsanız tesisat bakımı olmazsa olmazlardandır. İşi bilen bir ustayla çalışarak evinizin tesisatının bu kışta sizi idare edip etmeyeceğini teyit etmelisiniz. Ustanız ile görüşerek kış aylarında oluşabilecek problemleri önceden tahmin edebilir ve ona göre bir düzenleme yapabilirsiniz.
Çürümeye yüz tutmuş, eskimiş ve çatlamış borular önceden tespit edilip değiştirilirse sorun büyümeden çözülmüş olur. Bu sayede çok daha az ücret ödemekle kalmayıp problemlerle çok daha az uğraşmış olursunuz.

Yalıtım, Yalıtım, Yalıtım

Hiçbir insan evinde otururken soğuktan dolayı tir tir titremek istemez. Tiny House’unuzun yalıtımı en önemli konulardan bir tanesidir. Evinizde ki yalıtımları düzenli olarak kontrol ettirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Yalıtımınızda problem olduğunu kış aylarından önce anlamanız ne yazık ki çok zordur. Kış aylarına yalıtım problemi demek bir ton uğraş ve para kaybı demektir. Kış aylarına girmeden önce evinizde ki yalıtımı kontrol ettirip gerekli aksiyonları almayı ihmal etmeyin.

Çatı Bakımı

Özellikle çok kar yağan bölgelerde Tiny House’unuz ile beraber yaşıyorsanız ciddi problemler sizi bekliyor. Çatınızda biriken yüksek ağırlıklı kar ilerleyen dönemlerde çatınıza zarar verebilir hatta çökmesine bile sebep olabilir. Çatınızda oluşabilen deliklerden dolayı kışın yağacak olan yağmurları direkt olarak evinizin içinde hissedebilirsiniz. Bu tarz problemleri deneyimlememek adına mutlaka kış aylarından önce çatınızı kontrol ettirin ve eğer gerekliyse bakımlarını da yaptırın. Çatı evinizin en önemli bileşenlerinden birisidir, ihmal etmeye gelmez!

Isıtıcı Bakımı

Evinizde ısınmayı hangi araçla sağlıyorsanız mutlaka bakımını ve kontrollerini yapmayı unutmayın. Kış aylarında eksi dereceleri gören termometrelerde evinizde de üşümek istemezsiniz öyle değil mi? Kalorifer veya klima fark etmez, yetkili servis ile görüşerek bakımlarını ve kontrollerini düzenli bir şekilde yaptırın. Kış aylarında bir saat bile ısıtıcısız kalmak istemeyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Tiny House’larda kış aylarına girmeden önce yapılması gereken kontrolleri ve bakımları olabildiğince detaylı bir şekilde anlattık. Umarız ki bu içeriğimiz sizin için faydalı ve her soruya cevap niteliğinde olmuştur. Sizde bir Tiny House satın almayı düşünüyorsanız Merlin Yapı sayesinde bu düşüncenizi gerçeğe çevirebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve tecrübe sayesinde müşterilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz! +90 282 264 26 07 bu numara aracılığı ile bizimle dilediğiniz zaman iletişime geçebilir ve aklınıza takılan her türlü soruyu bize danışabilirsiniz. Merlin Yapı olarak sizin için buradayız ve hep burada olacağız!